İSMET İNÖNÜ BULVARI’NA ÜST GEÇİT YAPILIYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İSMET İNÖNÜ BULVARI’NA ÜST GEÇİT YAPILIYOR


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi, İsmet İnönü bulvarında yapılacak olan üst geçitlerin yapımına başladı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre; Özellikle sabah ve akşam saatlerinde yaya trafiğinin yoğun olduğu Merkez Postanesi ve Yaşat İşhanı olmak üzere iki noktada yapılacak olan üst geçitler vatandaşların güvenliğini sağlayacak. 5 ay içerisinde tamamlanması planlanan üste geçitler dezavantajlı bireylerin kullanımına uygun olacak. Her geçitte iki adet olmak üzere toplam dört adet engelli asansörü bulunacak. Modern ve kent estetiğine uygun şekilde inşa edilecek olan üst geçitler yürüyen merdivenli olacak. 

İsmet İnönü Bulvarı’na yapılacak olan üst geçitlerin ihtiyaç olduğunu ifade eden vatandaşlar çalışmalardan memnun. Karşıdan karşıya geçmek isteyen yayaların bundan sonraki süreçte üst geçidi kullanacağını ve kaza riskinin en aza ineceğini belirten vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi’ne çalışmalardan dolayı teşekkür etti. 
Trafik yoğunluğunun fazla olduğu İsmet İnönü Bulvarı’nda üst geçidin gerekli olduğunu söyleyen vatandaş Yılmaz Oran, “Büyükşehir Belediyesinin başlatmış olduğu bu çalışmanın yayalar için iyi olacağını, kazaları önleyeceğini düşünüyorum. İnsanlarımız trafiğe uyum sağlamış olurlar. Büyükşehir’in bu çalışmasından çok memnun kalırız” dedi.
Üst geçit yapılması ile karşıdan karşıya geçmek isteyen vatandaşların yolu kullanmak yerine üste geçidi kullanacağını ifade eden vatandaş Turan Çetin, “Bu bölge trafiğin bölgede en yoğun olduğu alanlardan biri. Yıllardan beri bu bölgede istenmeyen kazalar meydana geliyor. Üst geçit çalışmasının yapılması yayaların huzuru ve refahı için çok önemli. Önemli olan gençlerin çocukların karşıdan karşıya koşmak yerine modern medeniyetlerde olduğu gibi üst geçidi kullanması bir ilin ne kadar gelişmiş olduğunu gösteriyor. Özellikle bu bölgeye yapılması çok önemli bir karar. Bu şekilde kazaların azalacağına inanıyoruz” ifadelerini kullandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA