DENİZİN ORTASINDAKİ 2 BİN 400 YILLIK KALE BÜYÜLÜYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

DENİZİN ORTASINDAKİ 2 BİN 400 YILLIK KALE BÜYÜLÜYOR


 

Mersin’in Erdemli ilçesine bağlı olan ve turizmin önemli bir merkezi olan Kızkalesi, görsel güzelliğiyle büyülüyor. 2 bin 400 yıllık tarihi olan Kızkalesi, havadan görüntülendi.

Mersin'in ve Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Kızkalesi'nde denizin yanında doğal güzellikler de göz kamaştırıyor. Sahip olduğu 321 kilometrelik sahil şeridiyle öne çıkan Doğu Akdeniz'in önemli şehirlerinden Mersin'de kentin simgesi haline gelen Kızkalesi turistleri bekliyor. Erdemli ilçesinde kıyıdan 200 metre uzaklıktaki tarihi Kızkalesi, Türkiye'nin önemli kültür varlıkları arasında yer alıyor. Korikos sahil kalesinin açığındaki küçük adacık üzerinde yer alan ve büyük bölümü ayakta olan, tarihi MÖ 4. yüzyıla kadar uzanan Kızkalesi'nin kuzey ve güney uçları sekiz kuleyle korunuyor. Dış çevre uzunluğu 192 metre olan ve Karamanoğlu İbrahim Bey tarafından 1448 yılında onarılan Kızkalesi, Mersin turizminin sembolü durumunda. Deniz kalesi dışında bir de bu kaleye aynı paralelde kara kalesi yer alıyor. Efsanesi ve güzel görünümüyle dikkatleri çeken Kızkalesi, havaların ısınmasıyla vatandaşların ve turistlerin uğrak merkezi haline geldi. Tarihi kale havadan da görüntülendi. 

“MERSİN SAHİLLERİ ÇOK ÖZEL” 
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin sahillerinin çok özel sahiller olduğunu söyledi. Bugüne kadar bunun kıymetinin yeterince anlaşılmadığını kaydeden Kocamaz, "Hiç olmasa elimizde kalan bölgelerle ilgili biz her türlü desteği vererek Mersin’e, vatandaşlarımıza yakışır hale getirmek istiyoruz. Geçen yıl Kızkalesi’nde mavi bayrağı almıştık. Bu mavi bayraklar her yıl denetlenerek yenileniyor. Bu yıl Kızkalesi'ndeki yenilendi. Buna ilave olarak da Susanoğlu’nu mavi bayrağa kavuşturduk. Gelecek yıllarda bunun sayısı daha fazla artacak. Tabii bir taraftan bu sahilleri biz Büyükşehir Belediyemize tahsis ettirmekle uğraşıyoruz ama tam manasıyla istediğimiz noktaya gelebilmiş değiliz. Bizim buradaki amacımız kar değil. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak Mersin’i en iyi şekilde temsil ettirmek istiyoruz. Dolayısıyla buralara çok yüksek paralar ödeyerek kiralayıp halkımıza hizmet verdirmeye çalışıyoruz" dedi. 

“KIZKALESİ TARİHİ ÖZELLİĞİ OLAN BİR BÖLGE”
Kızkalesi'nin tarihi özelliği olan bir bölge olduğunun altını çizen Kocamaz, "Oradaki deniz içerisindeki Kızkalesi'ne mutlaka bir işlev verilerek halkın kullanımına da açılması gerekiyor. Bugüne kadar sadece görsel olarak hizmet veriyordu. Oranın aydınlatmasıyla ilgili Büyükşehir Belediyesi olarak bazı harcamalar yaptık. İnşallah ileriki yıllarda kara bölgesindeki kalenin de restorasyonuyla birlikte her ikisi Türkiye’nin turizmine büyük bir katkı sağlar. Biz onu UNESCO Kültürel Miras Listesi'ne de aldırmak için çalışıyoruz. İnşallah kültürel miras listesine alındıktan sonra Mersin’e, Türkiye’ye çok büyük bir değeri kazandırmış olacağız" diye konuştu. (İha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA