MERSİN BAROSU ADALET NÖBETİNDE | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN BAROSU ADALET NÖBETİNDE


 

Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, Cumhuriyet Gazetesi soruşturması kapsamında, gazetenin avukatları dâhil olmak üzere, haksız tutuklamalara ve tüm hukuksuzluklara karşı 6 Nisan 2017 tarihinde avukatlar tarafından başlatılan Adalet Nöbetinin 67. haftasında katılarak, “Çarpık adalet sisteminin

İstanbul Çağlayan Adliyesi önünde 67. kez tutulan adalet nöbetine katılan Mersin Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, Adana Baro Başkanı Veli Küçük ve avukatlar yapmış oldukları basın açıklamasıyla haksız ve hukuksuz tüm tutuklamalara karşı çıkarak, adalet istedi.

“YOZLAŞMIŞ BİR ADALET, YOZLAŞMIŞ TOPLUM DOĞURUR”
Barodan yapılan açıklamaya göre, yaptığı basın açıklamasında 67 haftadan beri süren adalet nöbetinin, Türkiye’nin adalete ne kadar çok ihtiyacı olduğunun bir fotoğrafı olduğunu vurgulayan Yeşilboğaz, “Bu feryadımız sadece tutuklu olan meslektaşlarımızın değil, haksız ve hukuksuzca yargılananların feryadıdır. Adalet en yüce erdemlerden birisidir. Adalete dayanmayan bir siyasi hukuk sistemi, toplumda barış ve düzeni sağlayamaz. Yozlaşmış bir adalet; adalet duygusunu yitirmiş, vicdanı olmayan, yozlaşmış bir toplum doğurur. Adaletsiz kuvvet zalim, kuvvetsiz adalet aciz olur. İşte bugün bu nedenle buradayız. Ülkemizde hak ve hukukun son kırıntıları da yok ediliyor. Hukuk devletlerinde adaletin vazgeçilmez unsuru olan ve savunma makamını temsil eden avukatlarımız, maalesef her gün bir soruşturma tehdidi altında mesleğini yapmaktadır ve asılsız iddialarla tutuklanmaktadır. Ne acıdır ki, ülkemizde avukatlar müvekkilini savundukları için tutuklanıyor. Tutuklanan sadece avukat değil, savunma hakkıdır. Savunma hakları, bütün demokrasilerin en temel ilkesidir. Savunma hakkı ihlal edilemez. Hak arama özgürlüğünün sesi olan avukatlar, başkalarının uğradıkları haksızlıklara kayıtsız kalamaz.

“ÇARPIK ADALET SİSTEMİNİN MAĞDURLARI İÇİN BURADAYIZ”
Bugün buradayız; çünkü toplumumuzun demokrasiye, insan haklarına, ifade özgürlüğüne ve adalete ihtiyacı var. Avukatların yasal hakları ve itibarı korunmamaktadır ve avukatlık mesleği erozyona uğratılmaktadır. Görevlerini ifa ederken, asılsız iddialarla, hukuksuzca yargılanan meslektaşlarımızın, gazetecilerin, siyasilerin, kısacası çarpık adalet sisteminin mağduru olan kim varsa, onlar için adaletli bir adalet istemek için buradayız. Adalet arayışımız, tek bir canlının bile mağdur olmadığı güne kadar devam edecektir” şeklinde konuştu.

“GÜÇSÜZ ADALET VE ADALETSİZ GÜCÜ YIKMAK İÇİN BURADAYIZ”
İki büyük tehlike olan; güçsüz adalet ve adaletsiz gücü yasal yollarla yıkmak için geldiklerini ifade eden Bilgin Yeşilboğaz, “Verilen cezalar sadece hukuk ve adalete değil, aynı zamanda basın özgürlüğüne, ifade özgürlüğüne ve demokrasiye bir gözdağıdır. Ülkemizde çocuklar tecavüze uğruyorsa, kadınlar sokakta öldürülüyorsa, gazeteciler, politikacılar, öğrenciler, vatandaşlar gereksiz yere cezaevinde tutuluyorsa, bizim adalet nöbetimiz devam edecektir” dedi.

“SOMA DAVASINDA ADALET BEKLEYEN AİLELERİN SESİYİZ”
301 işçinin yaşamını yitirdiği Soma katliamı davasında açıklanan kararın, toplumda infial yarattığını ve toplum olarak vicdanları yaraladığının altını çizen Yeşilboğaz, “Mersin Barosu olarak yakından takip ettiğimiz Soma davasında, sanıklardan Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan 15 yıl, Genel Müdür Ramazan Doğru 22 yıl 6 ay, İşletme Müdürü Akın Çelik 18 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmıştır. Teknik nezaretçi Ertan Ersoy’a taksirle öldürme suçundan 18 yıl 9 ay hapis cezası verilerek tutukluluk halinin devamına karar verildiği, Soma Kömürleri A.Ş. Holding Başkanı Alp Gürkan ve tutuksuz yargılanan 36 sorumlu sanık hakkında ise beraat kararı verildiği öğrenildi. Mahkemede, kararı protesto eden madenci yakınlarının önüne polis kalkanı çekilmiştir. Sanıklara mahkeme tarafından taksirle öldürme cezası verilmiştir. Sanıklara kasten öldürme nedeniyle ceza verilmesi gerekiyordu. Diğer sorumlulara beraat kararı verilmesi ise asla kabul edilemez. Soma’da meydana gelen bir kaza değil, göz göre göre gerçekleşen bir cinayettir. Duruşma salonunda yaşananlar ve alınan karar, hem faciada hayatını kaybeden madenci ailelerinin, hem de toplumun vicdanını derinden yaralamıştır. Yargılama faaliyeti kamu vicdanını tatmin edici bir nitelik de içermelidir. Burada kamu vicdanı ne yazık ki incinmiştir. Madenci yakınları adalet yürüyüşü başlatma kararı almıştır. Mersin Barosu olarak, onların bu mücadelelerinde biz de varız. Nerede bir adaletsizlik baş gösteriyorsa, biz oradayız. Cinayete sebep olanların en ağır şekilde cezalandırılmasını için, adalet yerini bulana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Bugünkü adalet nöbetimiz, Soma davasında adalet bekleyen ailelerin de sesidir. Bu gönüllü eylemimiz, haksız ve hukuksuz yargılanan herkesin sesidir. Nöbetimiz meslektaşlarımız da özgür bırakılıncaya dek, devam edecektir” ifadesini kullandı.

“AVUKATI ASLA SUSTURAMAZSINIZ, SİNDİREMEZSİNİZ”
Karanlık günlerden aydınlığa çıkmak için, korkuyu yıkmak için adalet nöbetine geldiklerini söyleyen Başkan Yeşilboğaz, “Herkesi susturabilirsiniz ama avukatı asla susturamazsınız, sindiremezsiniz. Tutuklu tüm avukatlar şahsında demokrasiye, temel hak ve özgürlüklere sahip çıkıyoruz. Bu hukuksuzluğa sessiz ve seyirci kalamayacağız. Soruşturmaların ve kovuşturmaların derhal sonlandırılmasını, hukuksuzca yargılanan meslektaşlarımızın tutukluluk hallerine son verilmesini, eğer son verilmeyecek ise tutuksuz olarak yargılanmalarını talep ediyoruz” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA