“İSTEMİYORUZ!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“İSTEMİYORUZ!”


 

Bozyazı’nın Gözce Mahallesi’nde yapılması planlanan taş ve mermer ocağına karşı başlatılan direniş sürüyor. Tesislerin kurulması için yapılmak istenen ÇED bilgilendirme toplantısı, mahallelinin tepkisi üzerine yapılamadı ve bir kez daha ertelendi.

SONER AYDIN

Mersin’in Bozyazı ilçesinde HCG İnşaat ve Ticaret Anonim Şirketi tarafından yapılması planlanan taş ve mermer ocağı tesisler için sunulan Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporu Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından uygun bulununca halkın bilgilendirilmesi adına Gözce Mahallesi’nde Çevre ÇED bilgilendirme toplantısı yapıldı. Gözce mahallesinin düğün salonunda yapılan toplantıya, bakanlık memurları, taş ve mermer ocağı yapmak isteyen şirket temsilcileri, Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir ve Plan memurları, Mersin Çevre Dostları Derneği (MERÇED) üyeleri, Bozyazı CHP ilçe yöneticileri ve Gözce mahallesinin halkı katıldı. 

VATANDAŞLAR TEPKİ GÖSTERİNCE TOPLANTI YAPILAMADI
Daha önce 12 Haziran’da yapılmak istenen ÇED bilgilendirme toplantısı halkın tepkisi üzerine 12 Temmuz’a ertelenmişti. Dün yapılmak istenen toplantıya katılan mahalle sakinleri, yaşadıkları bölgeye yakın arazi üzerine kurulacak tesisi istemediklerini ve tarım alanlarının zarar göreceğini dile getirerek, tepki gösterdi. Mahalleliye, çevre mahallelerde yaşayanlar ve muhtarlar da destek verdi. Ellerinde “Yeşil bir dünya istiyoruz”, “Kanser olmak istiyoruz”, “Gelecek nesil asfalt mı yiyecek, “Zehir solumak istemiyoruz”,  yazılı dövizler taşıyan kişiler, kurulacak tesisin yetkilileri ile bakanlık tarafından gönderilene yetkililere tepki gösterdi. Tepkiler üzerine ÇED bilgilendirme toplantısından vazgeçen yetkililer, halkın bilgilendirme istemediğini raporlaştırarak, araçlarına binip, köyden ayrılırken, mahalle sakinleri da “Ocaklara inat yaşasın hayat” sloganını atarak, tepki gösterdi. Araçlarına binen yetkililer, bölgeden ayrıldı. 

“SONUNA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ”
Bilgilendirme toplantısında konuşan Mersin Çevre Dostları Derneği (MERÇED) Başkanı Suna Kılıç, yaşam alanlarını ve çevreyi koruyacaklarını belirtti.  Taş ve mermer ocaklarının çevreye zarar vereceğini kaydeden Kılıç, “Bizler çocuklarımıza ve torunlarımıza yaşanır bir gelecek vermek için buradayız. Bizler çevreciler olarak, buradayız ve çevreye zara verecek tüm projelere sonuna kadar karşıyız ve mücadele edeceğiz” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA