SORUMLUSU KİM OLACAK? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SORUMLUSU KİM OLACAK?


 

Ali Mahir Başarır; “Balık çiftliklerinin kurulması halinde meydana gelebilecek tüm olumsuzlukların sorumlusu kim ya da kimler olacaktır?”

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Mersin İli Anamur İlçesi’nde kurulması planlanan balık çiftliklerini Meclis gündemine taşıdı. CHP’li Vekil Başarır, TBMM’ne Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını istediği önergesinde; “Denizlerimizde kurulan balık çiftliklerinin denizlerimizi kirlettiği ve buradaki doğal yaşamı olumsuz yönde etkilediği herkes tarafından bilinmektedir. Söz konusu balık çiftliklerinde kullanılan yemlerde genetiği değiştirilmiş mısır ve soya kullanılmaktadır. Ayrıca balıkların hastalıklara karşı korunması için kimyasal ilaçlar kullanılmaktadır. Doğal olmayan deniz çiftliklerinde yetiştirilen balıkların insanlar tarafından tüketilmesi de sağlığı olumsuz yönde etkilemektedir.

BU SORULAR YANIT BEKLİYOR

Mersin İli Anamur İlçesi’nde 5 şirketin kuracakları balık çiftliklerine ilişkin 24 Temmuz’da ÇED toplantısı yapacağı bilinmektedir. Türkiye’nin en temiz 5 denizinden biri olan Anamur’da kurulması planlanan balık çiftlikleri, doğal yaşam alanlarını kısıtlayacağı gibi bölge halkını da olumsuz etkileyeceği aşikârdır. Anamur başta olmak üzere tüm Mersin Halkı, kurulması düşünülen balık çiftliklerine karşı tepki göstermektedirler” açıklamalarına yer verdi.

Başarır, şu sorulara da yanıt istedi; Mersin İli, Anamur İlçesinde kurulması planlanan ve bulunduğu ortamı kirleten balık çiftliklerinin ÇED toplantısını yapmadan engellenmesi düşünülmekte midir? Bölgede kurulması planlanan balık çiftliklerine karşı mücadele eden Mersin Halkının aşırı tepkisi göz ardı mı edilecektir? Balık çiftliklerinin kurulması halinde meydana gelebilecek tüm olumsuzlukların sorumlusu kim ya da kimler olacaktır? Size göre halkın sağlığı mı yoksa bölgede balık çiftliği kuracak olan şirketlerin ekonomik kazanç sağlaması mı önemlidir? Bulunduğu ortamı kirleten balık çiftliklerinin kurulması, ‘Ben çevrecinin danıskasıyım’ diyen AKP Genel Başkanı’nın sözüyle çelişkili değil midir?”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA