GÖNÜLLÜLERE BELEDİYEYE DESTEK ÇAĞRISI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

GÖNÜLLÜLERE BELEDİYEYE DESTEK ÇAĞRISI


 

Mezitli Belediyesi adına vatandaşların belediye çalışmalarına destek olması ve çeşitli sosyal, kültürel etkinliklere katılması amacıyla hayata geçirdiği 11. Gönüllü Evi, Atatürk Mahallesinde hizmete açıldı.

Mezitli Belediyesi’nin örgütlü bir toplum yaratma adına hizmete soktuğu 11. Gönüllü Evi Atatürk Mahallesinde açıldı. Belediyeden yapılan açıklamaya göre; Atatürk Mahallesi Gönüllü Evi'nin açılışına, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın yanı sıra, CHP Mezitli İlçe Başkanı Bayram Yıldırım, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları, sivil toplum örgütü temsilcileri, vatandaşlar ve çok sayıda gönüllü katıldı. Mezitli Belediyesi Zumba Ekibi’nin dans gösterileri ile renklendirdiği açılışta Başkan Tarhan, gönüllü evi içerisinde oluşturulan kitaplık için Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, Osmanlı'dan Cumhuriyet'e geçişi, kurtuluş ve kuruluşunu anlattığı Nutuk kitabını hediye etti. Başkan Tarhan, açılışa katılan tüm çocuklara da ayrıca kitap dağıttı. Yoğun katılımın yaşandığı açılışta konuşan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, gelişmenin ve değişimin yolunun örgütlü bir toplumdan geçtiğini söyledi.

“GÖNÜLLÜ EVLERİ VATANDAŞ İLE BELEDİYE ARASINDA KÖPRÜ OLDU”

Göreve geldiği ilk günden beridir belediye ile iç içe çalışan örgütlü bir toplum oluşturma çabası içerisinde olduğunu ifade eden Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Mezitli'de herkesin gönüllü olarak belediyeye destek olması çağrısı yaptı. Gönüllü evleri sayısını sürekli çoğaltmaya gayret gösterdiklerini ifade eden Tarhan, "Gönüllü evlerimiz bizimle vatandaş arasında bir köprü oluyor. Bu yolla yaptığımız hizmetleri daha iyi anlatabiliyor, vatandaşımızın çalışmalarımıza destek vermesini sağlamış oluyoruz. Mezitli, örgütlü bir toplum olacak demiştik. Bu anlamda ciddi çalışmalar yapıyoruz. Bunlardan bir tanesi de gönüllü evlerimiz. İlçemizin çeşitli yerlerinde açtığımız gönüllü evimize gelen her vatandaşımız, burada sanatsal faaliyetlerini yürütüyorlar. Türkiye'de bu tür çalışmalar yapmak, oldukça zor. Çünkü sosyal devlet ilkesi maalesef daha hayata geçmedi. Biz Mezitli'de, zor olanı yaparak, ilçemizde yaşayan vatandaşlarımızı tek bir çatı altında toplamayı başardık. İlçe halkı, bizleri seviyor, birçok etkinliğimizde bizleri yalnız bırakmıyor" dedi.

ÇEVRE KOŞULLARINA GÖRE FAALİYET YÜRÜTÜLÜYOR

Açtıkları gönüllü evlerinde vatandaşların çeşitli faaliyetlerde bulunduğu bilgisini veren Başkan Tarhan, “Gönüllü evi siyasi düşüncesi ne olursa olsun herkesin her türlü faaliyeti gösterebileceği bir yer. Diğer gönüllü evlerimizi ulusal basına yansıyan başarılı çalışmalar gerçekleştiriyor. Ürettiklerini satıp çocuk okutan, resim, müzik, dans kursları açanlar var. Herkes kendi mahallesinin özgün koşullarına göre projeler üretebilir. Türkiye’de hiçbir kentte olmayan ancak son derece başarılı olan bir proje. Ben buna inanıyorum. Eğer insanları gönüllü olarak üretim içerisine sokmaz isek başaramayız” dedi.

Açılışın ardından düzenlenen Halk Günü toplantısında vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Tarhan, sorun ve önerileri dinledi. Başkan Tarhan, birim müdürlerinin de hazır bulunduğu toplantıda gelen şikayet ve önerileri, verdiği talimatlarla çözülmesini sağladı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA