ÜRETİM VAR SATIŞ LAZIM! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ÜRETİM VAR SATIŞ LAZIM!


 

Akdeniz Kent Konseyi, Akdeniz Belediyesi, Akdeniz Halk Eğitim Merkezi ve İhsaniye Mahallesi Kültür ve Dayanışma Derneği’nin birlikte yürüttüğü “Kadınlar File Örme” projesi için üretken kadınlar ‘satış’ desteği bekliyor.

Akdeniz Kent Konseyi son yürütme kurulu toplantısını Kilikya Nehir Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneği’nde gerçekleştirdi. Toplantıda ilçede devam eden kamu projeleri ve hizmetlerinin son durumu değerlendirildi. Akdeniz Kent Konseyi’nden yapılan açıklamada;  yürütme kurulu toplantısının, Kilikya Nehir Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneği’nde gerçekleştirdiği bildirildi. Gündem maddeleri doğrultusunda söz alan, Akdeniz İlçe Sağlık Müdürlüğü temsilcisi Hanife Tezcan ilçede yaptıkları sağlık  çalışmaları anlattı. Akdeniz’deki 65 mahallede 25 aile sağlık merkezinde 99 aile hekimiyle birlikte birinci basamak sağlık hizmetini sürdürdüklerini söyleyen Tezcan, “Kadın-Çocuk-Ergen üreme sağlığı hizmetleri birimimiz var. Aynı zamanda ana-çocuk sağlığı hizmetlerini de yürütüyoruz. Evlenecek çiftlere Akdeniz Anemisi taraması yapıyoruz. Kanser, erken teşhis tanı ve tarama merkezimiz var ve bulaşıcı hastalıklar, bulaşıcı olmayan hastalıklar konularında hizmet vermekteyiz. Aile Hekimliği Birimimiz var, Çalışan Sağlığı Birimimiz var bunun içinde Göçmen Sağlığı Birimimiz var. Suriyelilere yönelik çalışmalar yürütüyoruz. Hamile kadınların bütün süreçlerini takip edip kontrol altına alıyoruz. Bulaşıcı hastalıklar konularında da halk eğitimlerini, okul sağlığı eğitimlerini veriyoruz” dedi.

“ÜRETİLEN FİLELERİN SATIŞINA İHTİYAÇ VAR”

Akdeniz Kent Konseyi, Akdeniz Belediyesi, Akdeniz Halk Eğitim Merkezi ve İhsaniye Mahallesi Kültür ve Dayanışma Derneği’nin birlikte yürüttüğü “Kadınlar File Örme” projesi için söz alan İhsaniye Mahallesi Muhtarı Zehra Yılmaz ise “Projeye mahalleli 20 kadınla başladık, ilk önceleri açılan kursumuzu kendi imkânlarımızla yapıyorduk, daha sonra İş-kur üzerinden yaptığımız kursumuza katılım çok arttı. Kursa katılan kadınlar İş-kur’ dan günlük 20 TL alıyorlar, sırada bekleyen çok fazla kadınlarımız var.Üretilen ürünlerin satışına ihtiyaç var, projenin sürekliliği gerekiyor, AVM’ler ile  anlaşıp üretilen ürünlerin pazarlanması gerekiyor. Pazarcılar Odası ile konuşulup, Akdeniz Bölgesinde kurulan pazar yerlerinde üretilen ürünlerin satılacağı stant verilmesi sağlanmalıdır. Bu konuda Akdeniz Kent Konseyinden yardım istiyoruz. Eylül ayında Mezitli Down cafede diğer sivil toplum kurumlarındaki kadınlarla bir araya gelip sergi açma planımız var, kadınlarımızın ürettiği file, hamak, sırt çantası gibi ürünlerimizin tanıtımını yapıp, Mezitli halkıyla buluşturmayı hedeflemekteyiz diyerek sözleriniz tamamladı.

Son gündem maddesi görüş ve öneriler bölümünde yürütme kurulu üyeleri, Kurumlarında ve Akdeniz İlçesinde yapılan çalışmalarla ilgili paylaşımda bulundular. Toplantı serbest kürsünün ardından çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA