“EVİMİZİN ÖNÜNE ÇIKAMIYORUZ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“EVİMİZİN ÖNÜNE ÇIKAMIYORUZ”


 

Mezitli’de çoğunlukla tatilci ve emeklilerin ikamet ettiği Deniz Mahallesi’nde yer alan park uyuşturucu ve alkol kullanan şahıslar nedeniyle vatandaşları tedirgin ediyor. Mahalleliler bölgede ışıklandırma ve güvenlik sistemlerinin kurulmasını istiyor.

Mehmet Nabi Batuk

Mezitli’de özellikle tatilci ve emekli vatandaşların ikamet ettiği Deniz Mahallesi Kıbrıs Caddesi üzerinde yer alan ve üzerinde Mezitli Belediyesi’ne ait Gönüllü Evi’nin de bulunduğu park alanı içki ve uyuşturucu kullanan şahıslar nedeniyle vatandaşı tedirgin ediyor. Mahallelilerin iddialarına göre gece saatlerinde bölgenin ışıklandırma ve güvenlik sisteminin olmamasından faydalanan bazı şahıslar, park alanında uyuşturucu madde ve alkol kullanarak vatandaşları rahatsız ediyor. Bölgede defalarca şiddet olayları yaşandığını ifade eden mahalleliler, emniyet güçlerine haber verdiklerini ancak şahısların karanlıktan yararlanarak kaçtıklarını söyledi. Bölgede hiçbir güvenlik kamerası olmadığını ifade eden mahalleliler Mezitli Belediyesi’ne çağrıda bulunarak bölgeye ışıklandırma ve güvenlik kamerası yapılmasını istedi. 

“PARKIMIZDA KAMERA VE IŞIKLANDIRMA YOK”

İki yıldır mahallede yaşadığını söyleyen Şahin Güneş isimli vatandaş yaşanan şiddet olayları nedeniyle küçük kızını parka göndermediğini söyledi. Tüm komşularının durumdan rahatsız olduğunu ifade eden Güneş, “Biz burada yerel hizmet konusunda hayvanlardan rezil durumdayız. Ben çocuğumu evimin aşağısına çıkartamıyorum. Parkımızda kamera ve ışıklandırma yok. Orada akşam tekinsiz şahıslar yüzünden çocuklarımızı sitemizin karşındaki parka oynamaya gönderemiyoruz. Yetkililer parklara neden kamera taktırmıyorlar?. En azından parkın içersinde yer alan gönüllü evine bir kamera takılsın. Biz çocuklarımızı sürekli evin içerisinde tutuyoruz, aşağıya indiremiyoruz. Bize yazık günah değimli bir ışıklandırma sistemi veya güvenlik kamerası bu kadar pahalımıdır” diye konuştu.

“ELİMİZDE KANIT OLMADIĞI İÇİN BUNLARLA BAŞ EDEMİYORUZ”

Emniyet güçlerinin uyuşturucu ve alkol kullanan şahıslara ait ıssız bir bölgede olduğu için kanıt bulamakta zorluk yaşadığını ifade eden Güneş, “Bu bölgede her gece tekinsiz insanlar dolaşıyor. Gece saatlerinde bu parklar bunların pisliğinden geçilmiyor. Geceleri orada geliyorlar içki içiyorlar, insanlara sataşıyorlar. Buraya insanlar tatillerini yapmaya geliyorlar. Parklar ailelerin rahatça gidebilecekleri yerler değimlidir? Bizim namusumuz yok mu? Yetkililere göre burada yaşayan insanların gururu yok mudur? Böyle insanları gördüğümüzde polise haber veriyoruz ama polisin geldiğini görünce karanlıktan faydalanarak kaçıyorlar. Elimizde kanıt olmadığı için bunlarla baş edemiyoruz. Ama parkımızın için bir kamera sistemi olsa bunlar bu kadar rahat hareket edemez. Bu yaşadıklarımız için artık yetmez mi?” diye sordu.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA