“MÜTALAA YETERSİZ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“MÜTALAA YETERSİZ”


 

Feray Şahin cinayeti davasında savcı sanık polis memuru Fatih Burak A’nın taksirle adam öldürme suçlamasıyla cezalandırmasını istedi. Mahkeme 18 Eylül 2018 tarihine ertelenirken, Şahin ailesinin avukatı Sevim Küçük, savcının mütalaasının mevcut delil durumuna göre eksik olduğunu öne sürdü.

Mehmet Nabi Batuk

Mersin'de üniversite son sınıf öğrencisi Feray Şahin'i öldürdüğü iddiasıyla tutuklu bulunan polis memuru Fatih Burak A.’nın yargılanmasına Mersin 5. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşma ile devam edildi. Duruşmada savcı dosya ile ilgili hazırladığı mütalaayı okurken sanığın taksirle adam öldürme suçunu işlediğini ve bu yönde cezalandırılmasını istedi. Mütalaayı dinleyen mahkeme başkanı ise sanığın tutukluluk halinin devamına karar verirken, dosyayı son bir kez incelemek ve karar vermek üzere duruşmayı 18 Eylül 2018 tarihine erteledi. Duruşmanın ardından savcılığın mütalasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Şahin Ailesinin avukatı Sevim Küçük ise mütalaayı kabul etmediklerini ve mevcut delil durumuna göre eksik olduğunu söyledi. Sanığın taksirle değil kasıtlı olarak adam öldürme suçunu işlediğine inandıklarını ifade eden Küçük, delillerinde bu yönde olduğunu iletti.

“TAKSİRLE DEĞİL KASTEN ÖLDÜRDÜĞÜNE İNANIYORUZ”

Kendilerinin mevcut delil durumuna göre ‘Kasten Adam Öldürme’ suçunun oluştuğuna inandıklarını ifade eden Küçük, “Biz sanığa yöneltilen cinsel saldırı suçu ile nitelikli kasten adam öldürme suçunun işlendiği kanaatindeyiz. Olaydan önce sadece bir iki saat birlikte oturmuş olmaları bu suçun işlenmediği anlamına gelmez. Kadın cinayetlerine baktığımızda çoğunda kadınlar erkek arkadaşları, eşleri, babaları tarafından öldürülüyor. O yüzden bu durum savcılık için hukuki bir gerekçe olmasa gerek. Ama biz iddialarımızın arkasındayız. Sanığın kasten adam öldürme suçunu işlediği üzerinden beyan vermeye devam edeceğiz” dedi.

“ADLİ TIP RAPORU SANIĞIN SAVUNMASINI ÇÜRÜTTÜ”

Haziran ayında yapılan duruşmada maktul Feray Şahin'in avukatı Özgür Akdağ, gelen son rapor ile sanığın, yalan beyanda bulunduğu delilleri karartmaya çalıştığının bir kez daha kanıtlandığını öne sürmüştü. Akdağ, “Rapor bizim daha önceki savunmalarımızı destekler mahiyettedir. Söz konusu atışın uzak mesafeden atış olduğu raporla belirtilmektedir. Bu da sanığın silahı kurtarmak için hareket ettiği yönündeki savunmasını çürütmektedir. Ayrıca maktulenin yapılan tırnak arası incelemesinde sanığa ait DNA bulunduğu belirtilmiştir. Sanığın savunmalarında maktule ile herhangi bir fiziki temastan bahsedilmediği halde tırnak arasında DNA bulunması savunmasını çürütmüştür. Bu da Feray’ın direndiğini göstermektedir" demişti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA