ÇED TOPLANTISI YAPILAMADI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ÇED TOPLANTISI YAPILAMADI


 

Silifke’nin koyu ile meşhur Boğsak açıklarında kurulmak istenen balık çiftliklerine karşı başlatılan direniş sürerken, mahallede düzenlen ÇED toplantısı, mahallelilerin ve çevre derneklerinin düdüklü protestosu nedeniyle yapılamadı.

Gizem EKİCİ

Mersin’in Silifke ilçesinde, plajı, koyu ve denizinin berraklığıyla ünlü Boğsak Mahallesi’nde Kılıçlar Deniz ve Su ürünleri Anonim Şirketi tarafından yapılması planlanan balık çiftliklerine karşı direniş sürüyor. Çiftlikler için sunulan Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporu Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından onaylanınca halkın bilgilendirilmesi adına Boğsak Mahallesi’nde Çevre ÇED bilgilendirme toplantısı düzenledi. Mahallede bir lokantada yapılan toplantıya, bakanlık memurları, firma temsilcileri, Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir ve Plan memurları, Mersin Üniversitesi yetkilileri, Mersin Çevre Dostları Derneği (MERÇED) üyeleri, mahalleliler katıldı.

DÜDÜKLÜ PROTESTO NEDENİYLE TOPLANTI YAPILAMADI

Toplantı başlar başlamaz balık çiftliklerine karşı olan çevre dernekleri ve mahallelilerin protesto eylemi başladı. Gerilimin yüksek olduğu toplantıda mahalle sakinleri ve çevre dernekleri bölgede balık çiftliği istemediklerini iletirken bir grup vatandaşta çiftlikleri savundu. İki grup sık sık karşı karşıya gelirken balık çiftliklerini istemeyen vatandaşlar İzmir marşı söyledi, firma yetkililerini düdük çalarak protesto etti. Karşı grup ise Rabia işaret yaparak "Balık çiftlikleri kurulsun istiyoruz" sloganı attı Gerilim had safhaya çıkarken güvenlik güçleri iki grup arasında yaşanacak şiddet olaylarına karşı önlem aldı. Tepkilerin artması üzerine ÇED bilgilendirme toplantısından vazgeçen yetkililer, halkın bilgilendirme istemediğini raporlaştırarak, araçlarına binip, köyden ayrıldı. Toplantının ileri bir tarihe erteleneceği duyuruldu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA