DEFİNECİLER ÖRGÜTLENİYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

DEFİNECİLER ÖRGÜTLENİYOR


 

Anadolu Definecileri Eğitim ve Araştırma Derneği’nin çağrısıyla Mersin’deki ilk toplantısını 110 kişinin katılımı ile gerçekleştiren defineciler, kazılarda yapılan yanlışları ve sorunları konuştu.

GİZEM EKİCİ 
Yıllardır tarihi eserlere verdikleri zararlar ve kaçak kazılar nedeniyle eleştiri oklarının hedefinde olan defineciler, eksikliklerini gidermek ve yapılan yanlışlara son vermek için örgütleniyor. Anadolu Definecileri Eğitim ve Araştırma Derneği’nin çağrısıyla Mersin’deki ilk toplantısını 110 kişinin katılımı ile gerçekleştiren defineciler kazılarda yapılan yanlışları konuştu. Toplantıya katılan Anadolu Definecileri Eğitim ve Araştırma Derneği Başkanı Uğur Kulaç, ve birçok defineci katıldı. Toplantıda katılımcılara define ve defineciliğin anlamını, nasıl yapılması gerektiğini, eksikleri ve doğru bilinen yanlışlar anlatan Kulaç, ayrıca kanunlardaki eksiklere dikkat çekti. Hukuki düzenlemeler ile kaçak kazının ortadan kaldırılabileceğini ifade eden Kulaç, tarihi eser kaçakçılığına da son verileceğine inandıklarını ifade etti. Toplantının ardından definecilik ekipmanlarının tanıtımının ve satışının yapıldığı Uğur Elektronik Dedektör Teknolojileri Merkezi’nin Mersin’deki bayisinin açılışını gerçekleştirildi.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA