İMAR PLANI MECLİS GÜNDEMİNDE! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İMAR PLANI MECLİS GÜNDEMİNDE!


 

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen yaklaşık 40 bin itirazın geldiği 1/5 binlik nazım imar planını meclise taşıdı.

Haber Merkezi

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ve kent kamuoyu tarafından sıkça eleştirilere neden olan 1/5 binlik nazım imar planı a askıya çıktıktan sonra 1 ay içerisinde yaklaşık 40 bin itiraz gelmişti. İtirazları inceleyen belediye meclisi komisyonları 1 aylık süre aldı. Büyükşehir Belediyesi ise gelen itirazların üzerine planı oda ve STK’lara açtı. Plan üzerinde görüşmeler sürerken, CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen de mecliste söz alarak planı değerlendirdi.

“BEN YAPTIM OLDU MANTIĞI DOĞRU DEĞİL!”
Kentin geleceğini ilgilendirecek olan 1/5 binlik planının kent dinamikleri ile paylaşılmadan ve görüşleri alınmadan hayata geçirilmek istendiğini vurgulayan Milletvekili Antmen, “MHP'li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı 1/5.000'lik nazım imar planını 6 Şubat 2018'de meclise onaylattı fakat askı süresini -tabii, hukukta süre çok önemli- bir ay olarak düşündü. Şubat yirmi sekiz gün çektiği için, yirmi dokuz gün sonra askıdan indirdiği için şimdi keenlemyekûn yok hükmünde tekrar yeniden başlayacak, bunu meclise sunacak ve 1/5.000'lik nazım imar planı onaylanacak. Ama yine ‘Ben yaptım, olur’, ‘Ben yaparım, oldubitti’ mantığıyla Mersin'in dinamikleri, Mersin'in toplumsal katmanları, Mersin'in mimarlar odası ve diğer sivil toplum örgütlerinin görüşleri nazara alınmadan bir nazım imar planı getirilmek isteniyor. Buna dikkat çekmek istiyorum” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA