HALK İSTEMİYOR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

HALK İSTEMİYOR!


 

Aydıncık’ta kurulmak istenen balık çiftliklerine karşı başlatılan direniş sürerken, mahallede düzenlen ÇED toplantısı, yöre halkının ve çevre derneklerinin protestosu nedeniyle yapılamadı.

SONER AYDIN

Mersin’in Aydıncık ilçesinde ünlü Soğuksu koyu açıklarında Kılıç Deniz Ürünleri, MM Marin İnş. Tur. Denizcilik Su Ürünleri, Gündoğdu Su Ürünleri, Turan Turizm İnş. San. Ve Tic. A. Ş. ve Agromey Gıda Ve Yem San. Tic.A.Ş. tarafından yapılması planlanan balık çiftliklerine karşı direniş sürüyor. Çiftlikler için sunulan Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporu Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından onaylanınca halkın bilgilendirilmesi adına Yenikaş Mahallesi’nde bulunan Telefon Kıraathanesi’nde ÇED bilgilendirme toplantısı düzenledi. 

TOPLANTI YAPILAMADI
Toplantıya, bakanlık memurları, firma temsilcileri, Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir ve Plan memurları, Mersin Üniversitesi yetkilileri, Mersin Çevre Dostları Derneği (MERÇED) üyeleri, mahalleliler katıldı. Mahalle sakinleri, "Doğamıza sahip çıkıyoruz", "Yaşam alanlarımızın talanına izin vermeyeceğiz" ve  "Deniz bizim, denize dokunmayın" dövizleri taşıyarak toplantının yapıldığı kahveye geldi. Yapılmak istenen toplantıya katılan mahalle sakinleri, yaşadıkları bölgeye yakın  kurulacak tesisi istemeyen ve isteyenler  karşı karşıya geldi. Karşı karşıya gelen kitleden balık çiftliklerini istemeyenler ile isteyenler arasında kavga çıktı. Jandarmanın müdahalesi kavga büyümeden durduruldu. Balık çiftliklerini isteyen grubunun daha önceki Boğsak Mahallesinde yapılmak istenilen ÇED toplantısına katılıp tartışma yaratanlar olması dikkat çekti. Mahalle halkının balık çiftlikleri istemediği dile getirerek tepki göstermesi üzerine ÇED bilgilendirme toplantısından vazgeçen yetkililer, halkın bilgilendirme istemediğini raporlaştırarak, araçlarına binip, bölgeden ayrıldı.  

ÇEVRECİLERDEN ANAMUR ÇAĞRISI!
Bugün ise Anamur ilçesi Anamur Burnu açıklarında yapılması planlanan ÇED toplantılarının tamamı da aynı gün aynı saatte yapılacak. Toplantılar bugün saat 13.30’da Demirören Mahallesi’nde bulunan Melleç Adanlı Restaurant’ta yapılacak. ÇED toplantısından çıkan çevreciler bugün Anamur’da yapılması planlanan ÇED bilgilendirme toplantısına katılım çağrısı yaptı.

AKP MİLLETVEKİLİ ADAYI ÇEVRECİLERİ HEDEF GÖSTERDİ
ÇED bilgilendirme toplantısı sırasında balık çiftliklerine karşı olan çevreciler ile balık çiftliklerini isteyen bir grup arasında gerginlik yaşanırken, AKP Milletvekili aday adayı ve Akdeniz Silifke Çevre, Doğa ve Kültür Derneği (AKDER) Başkanı Kerim Parlatan ise sosyal medya hesabı üzerinden çevrecileri hedef gösterdi. Toplantıya katılan çevrecileri ve Anamur Belediyesi ile Aydıncık Belediyesi’ne ait araçları paylaşan AKP’li Polat sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Aydıncık ÇED ve destekçileri Silifke haricinde Anamur ve Aydıncık belediyeleri de Hayırcılılar arasında..? Memleketin kaderi ile oynamak isteyen hep aynı sima ve aynı tipler Aydıncık’ta” ifadelerine yer verdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA