ŞEFTALİ ÜRETİCİSİ ZORDA! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ŞEFTALİ ÜRETİCİSİ ZORDA!


 

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, tarım ve kredi kooperatifinin üreticileri serbest piyasanın avucuna itmemek için daha fazla alım yapmasını istedi.

Haber Merkezi

CHP Mersin Milletvekili Ziraat Odası eski Başkanı Cengiz Gökçel, şeftali üreticisinin sorunlarını meclise taşıdı. Şeftali üreticisinin serbest piyasa koşulları nedeniyle ürününü meyve suyu sektörüne 25 kuruşa sattığını belirten Gökçel, “Mersin’de şeftali üreticileri yıl boyunca emek verip ürettikleri ürünleri meyve suyu sektörüne 25 kuruşa satmak zorunda kalıyorlar. Meyve sektöründe faaliyet yürüten firmalar şeftaliyi maliyetinin üçte birine alıyor. Kilosunu 25 kuruşa sattığınız şeftaliyi dalında bırakmak daha az maliyetlidir ama bu da hastalıklara sebep oluyor. Bölge toplantısında Tarım Kredi Kooperatifi Mersin Bölge Müdürü bu yıl meyvesuluk için şeftali alabileceklerini söylemişti ama bu konuda hala bir adım atılmış değil. Kaldı ki Tarım Kredi Kooperatiflerinin yeterli uzmanı ve alt yapısı vardır. Ülkemizde serbest piyasa ekonomisi uygulanıyor diye çiftçileri özel sektöre ezdirmek doğru değildir. Tüm yaş sebze ve meyve üreticilerini korumak için tarım ve kredi kooperatifi piyasayı regüle edecek şekilde yeterince alım yapmalıdır. Aksi takdirde çiftçilerimiz önümüzdeki yıllarda bahçelerini sökmek zorunda kalır ve üretimden uzaklaşır” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA