ÇEŞMELİ – TAŞUCU OTOYOLU NE OLDU? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ÇEŞMELİ – TAŞUCU OTOYOLU NE OLDU?


 

Mersin’in yıllardır en önemli talepleri arasında yer alan Çeşmeli’de sona eren otoyolun Taşucu’na uzatılması konusu bir kez daha TBMM’ye taşındı.

Haber Merkezi

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’a yapımı bir türlü tamamlanamayan Çeşmeli – Erdemli – Silifke Taşucu Otoyol projesini sordu. 2014 yılından beri ön proje ve mühendislik hizmetleri ile ÇED süreci dışında kazma vurulmayan projenin akıbetini soran Gökçel, 14 Ağustos’ta gerçekleştirilecek ihalenin, projenin ilk hedefi olan 2020 yılında bitirilmesi konusunda şüphelere sebep olduğunu belirtti. Çeşmeli’den Taşucu’na kadar otobanın hala yapılamamış olmasının özellikle yaz aylarında trafik sorununa yol açtığına dikkat çeken Gökçel, ulaşım ve sağlık başta olmak üzere birçok hizmetin aksamasına neden olduğunu ifade etti.

MERSİN, TÜRKİYE’NİN EN ÇOK İHRACAT YAPAN 14.İLİ

Çeşmeli – Taşucu Otoyolunun yalnızca bölge turizmini değil, ekonomisini de olumlu etkileyeceğini söyleyen Milletvekili Gökçel, Mersin’in 1 milyar 529 milyon dolarlık ihracatıyla Türkiye’nin en çok ihracat yapan 14. ili olduğuna dikkat çekti.

“ÖDEDİĞİMİZ VERGİNİN YÜZDE 5,35’İ GERİ DÖNÜYOR”

CHP’li Gökçel, Mersin’den 2017 yılında toplanan gelir vergisi miktarının 10 Milyar 610 Milyon liranın üzerinde olmasına rağmen aynı yılın kamu yatırım miktarının yalnızca 576.788.000 TL olmasını eleştirdi. Ödenen verginin %5,35’ine karşılık gelen bu rakamın, Mersinlilerin vicdanını rahatsız ettiğini ifade eden Gökçel, hemşerilerinin dışlandığına dair güçlü kanaat oluştuğunu söyledi. Milletvekili Cengiz Gökçel, şu sorulara yanıt istedi; “Çeşmeli – Erdemli – Silifke – Taşucu Otoyol Projesi’nin tamamlanarak otoyolun faaliyete girmesi hususunda Bakanlığınızın ön gördüğü tarih nedir? Otoyol projesinin bu yıla kadar ihale edilmemesinin sebepleri nelerdir? Söz konusu proje kapsamında kamulaştırma yapılacak taşınmaz miktarı ve bedeli nedir? Ne kadarlık kısmı tarım arazisi olarak kullanılmaktadır? Projenin geçtiği güzergâhta bulunan ormanlık arazilerde proje sonuna kadar kaç ağaç kesilecektir? Projenin KGM tarafından ilan edildiği tarihten önergeyi cevaplandırdığınız güne kadar, otoyol olmaması sebebiyle yurttaşlarımızın zorunlu olarak kullandığı D400 karayolunun Çeşmeli ve Taşucu arasındaki kısmında kaç trafik kazası gerçekleşmiştir? Bunların kaçı maddi hasarlıdır? Kaç kişi yaşamını yitirmiştir?”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA