ENGELLİ HAKLARI MERKEZİ KURULUYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ENGELLİ HAKLARI MERKEZİ KURULUYOR


 

Türkiye Sakatlar Derneği Mersin Şube Başkanı Mürsel Çiftçi ve dernek üyeleri, Mersin Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz’ı makamında ziyaret etti.

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Yeşilboğaz, engelli vatandaşların toplumsal yaşamdan kopmadan hayatlarını sürdürmeleri ve haklarını daha etkin savunabilmek için baro bünyesinde Engelli Hakları Merkezi kurmaya hazırlandıklarını söyledi.

“ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZIN SESİ OLACAĞIZ”
Engelli vatandaşların sosyal yaşama daha fazla adapte olabilmeleri için, öncelikle engelli vatandaşların sahip oldukları hakları mutlaka bilmeleri gerektiğini ifade eden Yeşilboğaz, “Mersin Barosu Engelli Hakları Merkezi, hayata geçireceğimiz projelerimiz arasında önemli yer tutuyor. Kadın ve Çocuk Hakları Merkezimiz ile nasıl kadınlarımızın ve çocuklarımızın yanındaysak, onların haklarını en etkin bir şekilde korumak ve savunmak için mücadele ediyorsak, kuracağımız Engelli Hakları Merkezi ile engelli vatandaşlarımızın haklarını daha etkin savunacağız, her daim yanlarında olacağız. Onlara yönelik eğitimler ve farkındalık çalışmaları yapacağız. Kentte engellilere yönelik fiziki düzenlemelerin yanı sıra, sosyal ve kültürel faaliyetlerde daha çok yer almalarına öncülük edeceğiz.  Kentimizdeki engelli derneklerinin temsilcileri ile bir araya gelerek, onların da talepleri doğrultusunda çözüm odaklı çalışmalar yürüterek, engelli vatandaşlarımızın sesi olacağız. Engelli vatandaşlarımız, sahip olduğu hakların yasal statüye kavuşmasını istiyor. Biz de Mersin Barosu olarak, onların beklemiş olduğu bu yasal düzenlemelerin takipçisi olacağız ” diye konuştu.

“ENGELLİ VATANDAŞLARIN SORUNLARININ ÇÖZÜMÜ, ÇAĞDAŞ TOPLUM OLMANIN GEREĞİDİR”
Engelli vatandaşların ve ailelerinin yaşamış oldukları sorunların, toplumun ve tüm insanların ortak sorunu olduğunu belirten Bilgin Yeşilboğaz, “Engelli kişiler de herkes gibi, toplumdan soyutlanmadan onurlu bir yaşamı hak etmektedir. Engelli vatandaşlarımızın toplumsal yaşamdan kopmadan hayatlarını sürdürmeleri için meslek edinip üretken hale gelmesi, sağlık, eğitim, ulaşım ve rehabilitasyon başta olmak üzere tüm ihtiyaçlarının karşılanması hepimizin ortak sorumluluğudur. Onların sorunlarına bulacağımız çözümler, insana ve topluma duyulan saygının ve çağdaş toplum olmanın gereğidir” şeklinde konuştu. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA