MERSİN ŞOFÖRLER ODASI BİLİME KATKI SUNUYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN ŞOFÖRLER ODASI BİLİME KATKI SUNUYOR


 

Mersin Üniversitesi öğrencileri “MEÜTechSports” ekibinden Mustafa Kök ve Hakan Akdeniz Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Veysel Sarı’yı makamında ziyaret etti.

Odadan yapılan açıklamaya göre; Mersin Üniversitesi “MEÜTechSports” ekibinin  talebi üzerinde öğrencilerin üzerinde çalıştığı hem elektromobil (batarya elektrik enerjili araç), hem de hidromobil (hidrojen enerjili araç) kategorilerinde 5-12 Ağustos tarihlerinde TÜBİTAK’ın organize ettiği ve Kocaeli körfez pistinde yapılacak yarışmalara katılacak olan 17 kişilik ekibin ulaşım sponsoru olundu. 

Başkan Veysel Sarı, Mersin Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümü öğrencilerinin oluşturduğu “MEÜTechSports” ekibinden Mustafa Kök ve Hakan Akdeniz, ürettikleri ve üzerinde çalışmaları sürdürülen “Batarya elektrik enerjili araç ve hidrojen enerjili araçlar” hakkında verdikleri bilgiden çok etkilendiğini belirterek, “Ülkemizin bilim ve teknolojik gelişmesine katkı sunmak her kurumun, her bireyin görevi olmalıdır. İnanıyorum ki girişimci bu gençlerimiz kendilerine sağlanacak imkanlarla daha farklı yeniliklere imza atacaklardır. 
O nedenle: Konu araç ve yakıt olunca Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası, Mersin Üniversitesi öğrencilerinin umut veren bu çalışmasına duyarsız kalamazdı. O nedenle; Mersin Üniversitesi ‘MEÜTechSports’ ekibinin 5-12 Ağustos tarihleri arasında Kocaeli körfez pistinde yapılacak yarışmalara katılmalarını sağlamak üzere gidiş- dönüşlerine katkı verecektir. Gururumuz Mersin Üniversitemizin ‘TechSports’ ekibinde görev alan tüm gençlerimizi bu çalışmalarından dolayı kutluyor ve katılacakları yaraşmalarda da başarılar diliyorum” dedi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA