ADRESE TESLİM İHALE Mİ YAPILMAK İSTENİYOR? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ADRESE TESLİM İHALE Mİ YAPILMAK İSTENİYOR?


 

Taşucu Limanı özelleştirmesi kapsamında; son teklif verme süresinin 25 Haziran olarak açıklanıp ardından 1 Ağustos ve son olarak da 24 Eylül olmak üzere 2 defa uzatılması “İlgi mi yok, ihale adrese teslim mi yapılmak isteniyor?” sorularını gündeme getirdi!

HEDİYE EROĞLU

Türkiye Denizcilik İşletmeleri AŞ'ye ait Taşucu Liman sahasında bulunan bazı taşınmazların özelleştirilmesi ihalesinde son teklif verme tarihi ilk olarak 25 Haziran olarak açıklandı. Özelleştirme İdaresi Başkanlığının konuya ilişkin ilanı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ancak; Taşucu Limanı ve Lojistik Tesis Alanı Taşınmazının 36 yıl süreyle "işletme hakkının verilmesi" yöntemiyle bir bütün halinde özelleştirilmesi amacıyla yapılacak ihaleye teklif verme süresi nedeni açıklanmaksızın 1 Ağustos’a ertelendi.

Ancak geçtiğimiz günlerde resmi Gazete’de yayınlanan karar ile Taşucu’nda son teklif verme süresinin 24 Eylül’e ertelendiği duyuruldu.

MERSİN’İN 2.BÜYÜK LİMANI

Özelleştirme İdaresi Başkanlığının konuya ilişkin olarak Resmi Gazete'de yayımlanan ilanına

Göre; Türkiye Denizcilik İşletmeler AŞ'ye ait Taşucu Liman sahasında bulunan sanayi tesisi alanı taşınmazının ‘satış’, Taşucu Limanı ve Lojistik Tesis Alanı Taşınmazının 36 yıl süreyle ‘İşletme hakkının verilmesi’ yöntemiyle bir bütün halinde özelleştirilmesi amacıyla yapılacak ihaleye 24 Eylül'e kadar teklif verilebilecek.

1983 tarihinde yapımına başlanan ve 15 Kasım 1985'te faaliyete geçen Taşucu Limanı, Mersin ilinin en büyük 2. limanı.

Türkiye Selülöz ve Kağıt Fabrikası’na (SEKA) ait işletmelerden bir olarak 1984 yılında faaliyete geçen “SEKA Akdeniz İşletmesi Kağıt Fabrikası” olarak faaliyet göstermişti.

2003 yılında işletmesine ara verilen liman için kağıt fabrikası olarak yapılan özelleştirme çalışmalarından olumlu sonuç alınamayınca Sümer Holding’e devredilerek “Sümer Holding

Taşucu Kağıt Sanayi İşletmesi” olarak adlandırıldı. Ardından faaliyetler durdurulmuş ve işletme kapatılmıştı.

2009 yılında ise imar planı ‘Turizm Tesis Alanı ve Yat Limanı’ olarak yeniden düzenlendi fakat 2013 yılında Danıştay 6. Dairesi tarafından iptal edildi.

Sümer Holding A.Ş. Taşucu Kağıt Sanayi İşletmesi 23.01.2017 tarihinde TDİ’ye devredildi.

Toplam kapalı depolama alanı 9 bin metrekare ve açık depolama alanı ise 118 bin metrekare. Kara alanı 291 bin 183 metrekare olan limanda sanayi tesis alanı 714.182,88 ve lojistik tesis alanı ise 329.508,68 metrekare olarak görünüyor.

BÖLGE İŞDÜNYASI İSTİYORDU

Öte yandan Mersin iş dünyası öncülüğünde Karaman’dan Konya’ya kadar bölge illerinin ticaret ve sanayi odaları ile borsaları liman işletmesini devralmak için ihaleye teklif verme çabası, liman geri sahasının da ihaleye dahil edilmesi ile sonuçsuz kalmıştı.

Mersin Deniz Ticaret Odası (MDOT) Genel Sekreteri Korer Özbenli, limanın bölge iş insanları tarafından işletilmesi için görüşmeler yapıldığını ve daha önce şartname aldıklarını ancak liman geri sahasının da ihaleye eklenmesi ile geri adım atıldığını söyledi.

Bu kararda liman geri sahası mülkiyetinin maliyetinin bütçelerini çok aşmasının etkili olduğunu aktaran Özbenli, “Liman geri sahasının mülkiyeti eklenince bizim bütçemizi çok aştı. Dolayısıyla teklif vermeyeceğiz” dedi.

ADRESE TESLİM İHALE İDDİALARI GÜNDEMDE

Ancak gerek liman geri sahasının ihaleye dahil edilmesi ve gerekse de 2 defalık teklif verme süresinin uzatılması kentte çeşitli iddiaların gündeme gelmesine neden oldu. Mersin iş dünyasından bazı isimler, teklif olmaması veya ihalenin belli adreslere verilmek istenmesi nedeniyle ertelemenin gündeme gelmiş olabileceğini gündeme getirdi.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA