“OHAL DEVAM EDİYOR!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“OHAL DEVAM EDİYOR!”


 

Yurtdışına çıkışların izne tabu olduğunu ne süren CHP’li Başarır: “Bu uygulama, OHAL’in hala devam ettiğinin açık ve somut bir göstergesi değil midir?” sorusunu Meclis’e taşıdı.

Haber Merkezi

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, OHAL döneminde belediye başkanlarının yurt dışına çıkışları İçişleri Bakanlığınca yazılı izne tabi iken , OHAL kalktıktan sonra da bu kez yurt dışı izinlerin aynı bakanlıkça sözlü izne tabi olduğu iddialarını yazılı soru önergesi ile meclis gündemine taşıdı. CHP’li Başarır İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yazılı olarak yanıtlaması istemi ile verdiği önergesinde; “2 yıllık OHAL süresince İlçe, il ve büyükşehir belediye başkanlarının yurtdışına çıkmaları, İçişleri Bakanlığı’nca verilen yazılı izne bağlı idi. 18 Temmuz 2018 tarihinde OHAL’in kaldırılması ile birlikte belediye başkanlarının yurtdışına çıkmalarının İçişleri tarafından sözlü izne bağlı olduğu iddia edilmektedir” dedi.

“SÖZ KONUSU UYGULAMA İLE NE YAPILMASI AMAÇLANMAKTADIR?”

Başarır açıklamalarına yer vererek şu soruların yanıtlanmasını istedi: “OHAL kalkmasına rağmen, belediye başkanlarının yurt dışı çıkışları için, İçişleri Bakanlığınca sözlü izne tabi tutulduğu doğru mudur? Doğru ise böyle bir uygulamanın yasal dayanakları nelerdir? Söz konusu uygulama ile ne yapılması amaçlanmaktadır? Bu uygulama, kamuoyunda kalıcı OHAL yasası olarak bilinen kanunda olduğu gibi OHAL’in hala devam ettiğinin açık ve somut bir göstergesi değil midir? Söz konusu iddia doğru ise böylesine mantık dışı bir uygulamadan vaz geçmeyi düşünüyor musunuz? İstanbul, Ankara ve Kayseri belediye başkanlarının istifa ettirildiği düşünüldüğünde, böyle bir uygulamanın, bundan sonra da başka belediye başkanlarının istifa ettirilmesi düşüncesi ile bir ilişkisi var mıdır?”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA