ANAMUR MECLİSİ BALIK ÇİFTLİKLERİNE ‘HAYIR’ DEDİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ANAMUR MECLİSİ BALIK ÇİFTLİKLERİNE ‘HAYIR’ DEDİ


 

Tek gündem maddesi ile toplanan Anamur Belediye Meclisi’nde, İYİ Parti, AKP, CHP ve MHP Meclis üyeleri oy birliğiyle ilçe sahillerine kurulması planlanan balık çiftliklerine ‘hayır’ dedi.

Anamur Belediyesi Ağustos ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi. Belediyeden yapılan açıklamaya göre; Anamur/Melleç sahillerine kurulması planlanan balık çiftliklerinin ekolojik hayata zarar vereceği, Türkiye’nin en temiz beş sahilinden birisi olan Anamur sahillerini balık çiftliklerinin bırakacağı atıklarla kirleteceği bahse konu bölgenin ulusal ve uluslararası çevre anlaşmaları ile koruma altına alındığı aynı zaman da bu bölgenin Kültür ve Turizm Bakanlığınca Turizm Bölgesi ilan edildiği belirtilerek oturuma katılan Meclis üyelerinin oy birliği ile bu bölgeye balık çiftlikleri kurulması kararının iptali istendi.

Oylamadan önce söz alan Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, “Değerli meclis üyeleri, bilindiği gibi ilçemiz sınırları içerisinde Melleç Koyuna balık çiftlikleri kurulması planlanmaktadır. Çiftliklerin kurulacağı alan nesli tükenmekte olan Akdeniz Foku ve Caretta Caretta Kaplumbağalarının üreme alanıdır. Bu bölge ulusal ve uluslararası anlaşmalarla korunaklı bölge ilan edilmiştir. Bunun yanı sıra yine bu bölge Mersin Melleç Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi ilan edilerek Kültür ve Turizm Bakanlığınca koruma altına alınmıştır. Dolayısı ile bu bölgeye balık çiftliklerinin yapılması demek, ekolojik sistemin, tertemiz sahillerimizin, turizmden hakettiği payı alması beklenen ilçemiz Anamur’un geleceğinin tehdit edilmesi demektir. Ben inanıyorum ki çocuklarımıza tertemiz bir Anamur bırakmak hepimizin tek temennisidir. Bu nedenle bu bölgeye balık çiftlikleri kurulmasının önüne geçmek için Anamurlu hemşerilerimiz adına Meclisimizce bir karar almamız gerektiğine inanıyor ve desteklerinizi bekliyorum’’ dedi.
Anamur Çevre Platformu Gönüllüleri ve Sanatçı Erdal Güney’in de katıldığı oturuma AKP’den Yılmaz Bulut, İbrahim Çıtırkı, Cengiz Pınar, MHP’den Ahmet Karan, Berna Bahar Neara ve Bağımsız Meclis üyelerinden Seda Uysal Satıcı mazeretleri nedeniyle katılmazken, balık çiftliklerinin iptali ile ilgili tavsiye kararı tüm partilerden meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi.

8 MİLYONLUK KREDİYE ONAY
Ağustos Ayı Meclisi’ne Başkan Türe’nin ek gündem maddesi olarak sunduğu tüm mahallelerdeki yolların bakım ve onarımı ve ayrıca Belediyenin araç ve iş makinesi ihtiyacını karşılamak üzere talep edilen 8 milyon TL’lik kredi teklifi, 10 Evet, 9 Hayır ve 1 çekimser oy ile kabul edildi.
Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe tek gündem maddesi ile toplanan Anamur Belediye Meclisi’ne ek gündem maddesi olarak 8 Milyon TL’lik kredi talebini sundu. İlgili maddenin gündeme alınmasına ilişkin yapılan oylamanın kabul edilmesinin ardından söz alan Başkan Türe; ‘’ Değerli arkadaşlar biliyorsunuz iş makinesi alımı ve köylere asfalt projemiz için bu kredi talebini daha önce de 3 kez meclise taşımıştık. Köylere hizmet bizim boynumuzun borcu. Özellikle büyükşehir yasası ile birlikte belediyemizin imkanları çok çok kısıtlandı. Hali hazırdaki mali sistemle bu hizmetleri köylere götürmemiz imkansız. Biliyorsunuz asfalt peşin para ile oluyor. Nakit kaynağınız yoksa bir metre asfalt yapamıyorsunuz. Yine iş makinesi ve araç parkımızı güçlendirmek için nakit kaynağa ihtiyacımız var. Bu nedenle bu krediyi, siyasi bir amaç gütmeden tamamen hizmete yönelik olduğu bilinci ile takdirinize sunuyorum’’ dedi.
Oylama sonucunda, AKP’nin 4, MHP’nin 2, CHP’nin 2 ve Bağımsız 1 Meclis Üyesi’nin Hayır oyuna karşılık İYİ Parti’nin 8, MHP’nin 1, CHP’nin 1 Evet ve CHP’nin 1 çekimser oyuyla kredi teklifi meclisçe kabul edilmiş oldu.
Oylama sonucunda meclis üyelerine teşekkür eden belediye Başkanı Mehmet Türe “Arkadaşlar hepinize teşekkür ediyorum. Kullanılacak olan 8 Milyon TL’lik kredinin kuruşu kuruşuna hesabını vermek üzere bir komisyon kurulması teklif edilmişti. Bununla ilgili çalışmayı en kısa sürede hayata geçireceğiz.’’ diyerek oturumu sonlandırdı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA