TORTEK, FORUM MERSİN’E ATÖLYE KURDU | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TORTEK, FORUM MERSİN’E ATÖLYE KURDU


 

Bugüne kadar 32 branşta yaklaşık 18 bin kişinin mesleki eğitim aldığı Toroslar Belediyesi Teknik ve Mesleki Eğitim Kurslarında (TORTEK) eğitim gören kursiyerler ve usta öğreticiler, Forum Mersin Alışveriş Merkezine atölye kurdu.

Forum Mersin Alışveriş Merkezi işbirliğiyle ‘Forum Mersin’de eğlence 5’ten sonra bir başka” sloganıyla Kadınlar Kulübü ve Çocuk Kulübü olarak hizmet veren ve TORTEK branşlarının tanıtıldığı atölye; vatandaşların yoğun ilgisini görüyor. Forum Mersin’den yapılan açıklamaya göre, 16 Ağustos tarihine kadar 17.00 ile 22.00 saatleri arasında devam edecek olan atölye çalışmasındaki Çoçuklar Kulübü’nde bir araya gelen çocuklar; keçeden kitap ayracı, dolap süsü, çerçeve, çakıl taşı ve taş boyama, anahtarlık gibi ürünleri tasarlama fırsatı bulurken, Kadınlar Kulübü’nde ise bayanlar; ahşap boyama, çarpana dokuma, amigurimi bebek, miyuki boncuk, kumaş boyama gibi branşları uygulamalı olarak öğreniyor ve  içlerindeki yeteneklerini de keşfediyorlar. Atölyeyi ziyaret eden vatandaşlara TORTEK kursları hakkında bilgiler de verilirken, TORTEK’in usta öğreticileri uygulamaları olarak tanıttıkları branşlarda adete görsel şölen de sunuyorlar. Forum Mersin ile birlikte organize ettikleri ve Forum Mersin’de eğlence 5’ten sonra bir başka sloganıyla yola çıkılan etkinliklere tüm vatandaşları beklediklerini belirten Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna; “İçinizdeki yeteneği keşfedin” dedi.

Amaçlarının, özellikle ev hanımlarına TORTEK bünyesindeki branşları tanıtmak, onları üretime ve sosyal hayata dahil etmek olduğunu vurgulayan Başkan Hamit Tuna; “İşsizliğe bir nebze olsun çare bulabilmek amacıyla kurduğumuz ve kısa adı TORTEK olan Toroslar Belediyesi Teknik ve Mesleki Eğitim Kurslarımızda; ev hanımlarının sosyal hayata ve ev ekonomisine katkıda bulunmalarını sağladık. TORTEK’te; ev mefruşatından, cam füzyona, resim, ahşap boyama, heykel, seramik, takı tasarımı, halı-kilim dokuma ve gümüş takı işlemeciliğine kadar 32 farklı branşta, 18 bin kişiyi mesleki eğitimden geçirdik ve meslekleriyle ilgili çeşitli iş alanlarına yerleştirdik. Forum Mersin Alışveriş Merkezin’de kurduğumuz bu atölyemizde de TORTEK branşlarınımızı vatandaşlarımıza tanıtmayı amaçlıyoruz.Hem mesleki eğitim, hem keyifli zaman geçirmek hem de sosyalleşmenin sağlandığı bu atölyemiz vatandaşlarımızın yoğun ilgisini görüyor” dedi. Atölye çalışmalarına katılan vatandaşlar da Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’ya mesleki eğitime verdiği önem ve desteklerinden dolayı teşekkür ettiler.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA