ÇUKUROVA PROJEYE DOYACAK | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ÇUKUROVA PROJEYE DOYACAK


 

Çukurova Kalkınma Ajansı tarafından yürütülmekte olan 2018 yılı Mali Destek Programları kapsamında başvurusu yapılan projelerin değerlendirme süreci tamamlandı. 52 proje için 24 milyon lira bütçe tahsis edilecek.

Çukurova Kalkınma Ajansı’ndan yapılan açıklamaya göre, Rekabet Gücünün Geliştirilmesi Mali Destek Programı, Kırılgan Grupların Güçlendirilmesi Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı, Turizmin Geliştirilmesi Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı ve Üretime Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı olmak üzere 4 ana başlıkta açılan programlara toplamda 24 milyon TL bütçe tahsis edildi ve 360 proje başvurusu alındı. Toplam 52 proje destek almaya hak kazandı.

“BÖLGEDE TARIM VE TURİZM CANLANDIRILACAK”

Kırılgan Grupların Güçlendirilmesi Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında 13 projenin, Turizmin Geliştirilmesi Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında 9 projenin, Üretime Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında 9 projenin, Rekabet Gücünün Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında 21 projenin, desteklenmesi öngörüldü. Desteklenecek bu projeler ile bölgenin sosyal kalkınmasına ilişkin; kırılgan gruplara yönelik sosyal içerme politikalarının etkinleştirilmesi/ yaygınlaştırılması (kadın, çocuk, yaşlı, engelli, mevsimlik tarım işçileri, işsizler vb.), kırılgan gruplara yönelik insana yakışır iş imkânlarının sağlanması/artırılması sağlanacak. Bölge turizm altyapısını geliştirmek için, Çukurova Bölgesi’nde tarihi, doğal ve kültürel mirasın turizm amaçlı kullanımını artırarak yerel destinasyonların oluşturulması ve geliştirilmesi ve turizmin çeşitlendirilmesi ve alternatif turizm çeşitlerinde tesis ve hizmet altyapısının geliştirilecek. Bölgenin üretim ve Ar-Ge alt yapısını geliştirmek için,  Bölgenin Ar-Ge, yenilikçilik ve girişimcilik kapasitesinin artırılması ve bölgede üretim verimliliğinin artırılması ve temiz üretim olanaklarının oluşturulması sağlanacak. Yine bölgede faaliyet gösteren KOBİ’lerin,  Bölgede rekabetçi olan Gıda, Tekstil, Kimya, Plastik, Diğer Metalik Olmayan Mineral Ürünler ve Lojistik sektörlerinde Ar-Ge ve inovasyon kapasitesinin geliştirilmesi, verimliliğin yükseltilmesi ve uluslararası iş ağının genişletilmesi, bölgede rekabetçi olan Gıda, Tekstil, Kimya, Plastik, Diğer Metalik Olmayan Mineral Ürünler ve Lojistik sektörlerinde Ar-Ge ve inovasyon kapasitesinin geliştirilmesi, verimliliğin yükseltilmesi ve uluslararası iş ağının genişletilmesi için 2018 yılı Mali Destek Programları kapsamında 52 projeye 23 milyon 847 bin 912,21 TL finansman desteğinin sağlanması ve yararlanıcıların eş finansmanı ile birlikte bölgede yaklaşık 42 milyon 276 bin 703,3 milyon TL kaynağın harekete geçirilmesi hedefleniyor.

TOPLAM 769 PROJE DESTEKLENECEK

Bu programla birlikte Ajans kuruluşundan bugüne 27 mali destek programı ile 3 bin 599 proje başvurusu almış ve bölge kalkınması için 247 milyon TL kaynak tahsis etmiştir. Bugün açıklanan 52 başarılı proje ile birlikte Ajansın destekleyeceği toplam proje sayısı 769 olacaktır.

Desteklenecek projelere www.cka.org.tr adresinden ulaşılabilir.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA