ÇÜRÜYOR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ÇÜRÜYOR!


 

Mersin Üniversitesi eski Tıp Fakültesi Hastanesi yerleşkesi göz göre göre çürümeye devam ediyor. Binaların son halini gören vatandaşlar, “Yazıklar olsun” demekten kendini alamazken, ilgili kurumlara duyarlık çağrısı yaptı.

Mehmet Nabi Batuk

Yaklaşık 4 yıl önce kapatılarak kaderine terk edilen Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi çürümeye devam ediyor. Binadaki güvenlik görevlilerinin ayrılmasıyla göz göre göre yağmalanan hastane binası, günümüzde uyuşturucu müptelalarının ve fuhuş çetelerinin yuvası haline geldi. Hastane binası etrafındaki dükkânların da kapalı olduğu bölge iyice ıssızlaşırken gece saatlerinde değim yerindeyse kuş dahi uçmuyor. Birçok hayırseverin ve kurumların maddi desteği ile inşa edilen hastanenin son halini gören vatandaşlar “Yazıklar olsun” demekten kendini alamıyor. Vatandaşlar yerleşke konusunda duyarlılık çağrısı yaparak binaların atıl durumdan kurtarılarak farklı projelerle yeniden hayat bulmasını istiyor. 

SORUMLULUK MERSİN ÜNİVERSİTESİ’NDE Mİ?

Öte yandan hastane yerleşkesinin hangi kumrun sorumluluğunda olduğu da hala belirsizliğini koruyor. Mersin Üniversitesi Rektörlüğü’nün fakülte yerleşkesinin İl Sağlık Müdürlüğü’ne tahsisi için çalışmaların sürdüğünü iddiaları gündeme gelmişti. Ancak söz konusu iddiaları yanıtlayan Mersin İl Sağlık Müdürü Dr. Sinan Bahçacı o dönemde yaptığı açıklamada eski fakülte yerleşkesinin kendilerinin sorumluluğunda olmadığını açıklamıştı. Bahçacı, “Orası üniversitenin binasıdır. Bize devredilmiş bir bina ve birim söz konusu değildir. Tüm tasarruf üniversite yetkililerindedir.  Üniversite buradaki yerleşke ile ilgili ne yapmayı düşünüyor bunu bilmiyorum” cümlelerini kullanmıştı.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA