MESKİ’DEN KESİNTİ AÇIKLAMASI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MESKİ’DEN KESİNTİ AÇIKLAMASI


 

MESKİ, Aydıncık ilçesinde meydana gelen su kesintilerinin, 2010-2014 yılları arasında yapımı tamamlanan içme suyu hattındaki boruların, işletme basınçlarına uygun olmamasından kaynaklandığını bildirdi.

Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi’nden  (MESKİ) yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi. “İlimiz Aydıncık İlçesinde son günlerde yaşanan su kesintisi ile ilgili olarak İdaremize yöneltilen başvurular üzerine kamuoyunun aydınlatılması gerekmiştir. Aydıncık ilçesi merkezine su ileten “Aydıncık İlçe Merkezi İçme Suyu İnşaatı” İller Bankası tarafından 24.12.2010 tarihinde ihale edilmiş, söz konusu içme suyu hattı İller Bankası Bölge Müdürlüğü ile Aydıncık Belediyesi’nin teknik personelinin müşterek kontrollüğü ile 27.10.2014 tarihinde tamamlanmıştır. 6360 sayılı Kanunla söz konusu içme suyu hattı tamamlanmış bir vaziyette Genel Müdürlüğümüze devredilmiştir. Anılan içme suyu hattının Genel Müdürlüğümüze devrinden sonra ana hatlar ve şebeke hatlarında birçok arıza meydana gelmiş, buna istinaden de İdaremizce içme suyu hattı şebeke borularından numune alınarak kullanılan boruların teknik özelliklerinin uygunluğunun teste tabi tutulması gerekmiştir.  Bağımsız bir kuruluş vasıtasıyla gerçekleştirilen teknik inceleme neticesinde 2010-2014 yılları arasında inşaatı yapılan içme suyu hattı yapım işinde kullanılan boruların analiz sonuçlarına göre işletme basınçlarına uygun olmadığı tespit edilmiştir. Bu tespitten sonra söz konusu test sonucu yapım işinin gerçekleştiricisi olan İller Bankası’na da yazılı olarak iletilmiş olup, İller Bankası ile Genel Müdürlüğümüz uhdesinde ortak bir komisyon marifetiyle konunun araştırılması safhasına geçilmiştir. İdaremizin yapım sürecinde yer almadığı Aydıncık İçme Suyu hattında yaşanan sorunun giderilmesi için gerekli hukuki yollara başvurulacak olup, bu aşamada anılan imalatın uygunluğunun açıklığa kavuşturulması safhasına dek yeni bir hattın yapımı da hukuken mümkün gözükmemektedir. Bu çerçevede yaşanan arıza hadiselerine müdahaleler ivedi olarak gerçekleştirilmekte, su basıncı bu tür arızalara sebebiyet vermeyecek şekilde ayarlanmakta, İller Bankası ile yapılan müşterek çalışmalar neticesinde olası mağduriyetleri giderici, kesintisiz su temininin sağlayıcı aksiyonlar üzerinde müştereken çalışılmaktadır.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA