TARSUS CEZAEVİNDEKİ İŞKENCE İDDİALARI MECLİS’E TAŞINDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TARSUS CEZAEVİNDEKİ İŞKENCE İDDİALARI MECLİS’E TAŞINDI


 

Tarsus Cezaevleri’nde mahpusların, “Sürekli hücrede tutulmak, tek sıra halinde sayım, işkence, darp edilenlerin doktor sevklerinin yapılmaması, sevk edilenlere doktor raporu verilmemesi” gibi şikayetlerinin Meclis tarafından araştırılması istendi.

Haber Merkezi

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili, Mersin Milletvekili Fatma Kurtulan, Tarsus Cezaevindeki işkence ve kötü muamele iddialarının araştırılması için Meclis’e önerge verdi. Önergede, mahpusların şikayetleri şöyle sıralandı: “Sürekli hücrede tutulma, tek sıra halinde sayım uygulaması, işkence, kaba dayak, darp edilenlerin doktor sevklerinin yapılmaması, darp edilenlere doktor raporu verilmemesi, tedavi eksikliğinden kaynaklanan ölüm, keyfi görüş yasağı…” Kurtulan, bu iddiaların araştırılması, sorumluların ve ihmali olan görevlilerin tespiti için Meclis Araştırması açılmasını talep etti.

"CEZAEVİNDE KALAMAZ" RAPORUNA RAĞMEN

Önergede, mahpusların iddialarıyla ilgili şu bilgiler yer aldı: “Tarsus 2 Nolu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda işkence ve kötü muamele iddiaları uzun zamandır kamuoyunu meşgul ediyor. Son olarak, Tarsus Kadın Kapalı Cezaevi'nde tutulduğu tek kişilik hücreden koğuşa alınması talebiyle 29 gün açlık grevi yapan Zeynep Turan adlı tutuklunun, bu talebine karşılık cezaevi müdürünün kendisine, ‘Örgüt üyesi olduğunu söyle, seni o koğuşa alayım’ dediği ifade edildi.Tarsus 1 Nolu T Tipi Kapalı Cezaevi’nde kalan hasta tutuklu 56 yaşındaki Cemil İvrendi’nin sevk edildiği Tarsus Devlet Hastanesi'nde anestezi yapılmadan ameliyat edildiği basına yansıdı. Sistemik lupus eritematozus hastası Halime Gülsu da 20 Şubat'ta 2018’de gözaltına alındı, iddialara göre ilk 15 gün ilaçları verilmedi, tutuklanıp Tarsus 3 Nolu Kadın Kapalı Cezaevi’ne gönderildiğinde ise doktor raporu, cezaevi yetkilileri tarafından kaybedildi. İki kez komaya giren Gülsu için doktorlar ‘cezaevinde tutulamaz’ raporu vermiş olmasına rağmen bırakılmadığı ve tedavi olamadığı için Gülsu’nun 28 Nisan’da hayatını kaybettiği iddia edildi.”

İHD: 402’Sİ AĞIR 1154 HASTA MAHPUS VAR

İnsan Hakları Derneği (İHD) Hapishaneler Komisyonu raporuna göre, 2 Mart 2018 itibariyle Türkiye hapishanelerinde 402’si ağır durumda 1154 hasta mahpus var.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA