SURİYE’YE 4 YARDIM TIRI GÖNDERİLDİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SURİYE’YE 4 YARDIM TIRI GÖNDERİLDİ


 

Mersin İl Müftülüğü koordinesinde hazırlanan ve içerisinde ağırlıklı olarak gıda malzemesi bulunduran 80 ton ağırlığındaki 4 yardım tırı Suriye’ye uğurlandı.

Türkiye Diyanet Vakfı ile Baitussalam Welfare Trust Vakfı ortaklığında hazırlanan giyim, çocuk malzemeleri ve gıda malzemeleri yüklü 4 tır düzenlenen törenle uğurlandı. Gönderilen yardım tırlarıyla ilgili konuşan Mersin İl Müftüsü Dr. Şaban Kondi, “Bugün buradan Suriye'deki mazlum ve mağdur kardeşlerimize 4 tır muhtelif gıda yardımı gönderilecektir. Türkiye Diyanet Vakfı, Diyanet İşleri Başkanlığımız, Kızılay'ımız ve bütün yardımseverin yardımlarını ulaştırdığımız gibi Müslüman ülkelerinde bulunan insanlarında yardımlarının yerlerine ulaşması için Mersin İl Müftülüğü olarak aracılık yapıyoruz” dedi. 

"80 TON GIDA AĞIRLIKLI YARDIM" 
Toplam 80 ton gıda ağırlıklı yardımı Suriye'ye ulaştıracaklarını kaydeden Kondi, "Bugün buradan gidecek olan tırlarda Pakistan Baitussalam Welfare Trust Vakfının yardımları bulunuyor. Diyanet İşleri Başkanlığımız kanalıyla bu yardımları, Hatay Cilvegözü'nden Suriye'deki ihtiyaç sahibi kardeşlerimize ulaştırmış olacağız. Bizim dinimiz inanların kardeş olduğunu, inanların sıkıntılarını Müslümanların paylaşması gerektiğini beyan ediyor. Bu amaçla yardımlarımıza devam ediyoruz. Bu tırlarla beraber Mersin'den 20'nci tırımızı göndermiş olacağız. Tırlarda ağırlıklı olarak muhtelif gıdalar var. Giyim ve çocuk mamaları var fakat daha çok gıda ağırlıklı malzemeler var. Toplamda ise 80 ton yardım var" ifadelerini kullandı. 
Konuşmaların ardından yardım dolu tırlar dua okunarak uğurlandı. Tırların Cilvegözü Sınır Kapısı üzerinden Suriye'ye ulaşacağı kaydedildi. (iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA