“MERSİN TSG STADI VE ÇEVRESİ KENT MEYDANI OLMALI” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“MERSİN TSG STADI VE ÇEVRESİ KENT MEYDANI OLMALI”


 

Mersin ESOB Başkanı Talat Dinçer, Tevfik Sırrı Gür Stadyumu ve çevresinin kentin ortak kullanımına açılarak; deniziyle, doğasıyla, çevresiyle iç içe kent meydanı olarak planlanmasının yaşanabilir bir kentte hayatını sürdürmek isteyen tüm Mersinlilerin ortak özlemi olduğunu söyledi.

Mersin Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği (Mersin ESOB) Başkanı Talat Dinçer, Tevfik Sırrı Gür Stadyumu ve çevresinin kentin ortak kullanımına açılarak;  deniziyle, doğasıyla, çevresiyle iç içe kent meydanı olarak planlanmasının yaşanabilir bir kentte hayatını sürdürmek isteyen tüm Mersinlilerin ortak özlemi olduğunu söyledi.

Mersin Büyükşehir Belediyesince Tevfik Sırrı Gür Stadı ve çevresinin kent meydanı olarak planlanması yönünde aldığı kararı değerlendiren Başkan Dinçer, “ Hepimizin ortak özlemi yaşanabilir bir kentte hayatımızı sürdürmektir. Bunun için kentlerimizin planlı ve programlı bir şekilde ele alınması gerekiyor. Mersinimizin geçmişten gelen plansız ve düzensiz bir şekilde yönetilmesi nedeniyle şehrimizin ulaşım ve çevre sorunları, sanayi alanlarının yetersizliği gibi konular sürekli gündemimizde yer almaktadır” dedi.
Dinçer, açıklamasının devamında Mersin Büyükşehir Belediyesince Tevfik Sırrı Gür Stadı ve çevresinin kent meydanı olarak planlanması yönünde  aldığı kararın kente yaşayan bütün vatandaşların ve sivil toplum kuruluşların ortak talebi olduğuna vurgu yaparak, “Büyükşehir Belediyesi’nin bu alan için açtığı “Mersin Kıyı Yarışması” sonucunda ortaya çıkan projeler şehrin merkezini yeniden hareketlendirecek, vatandaşlarımızın güzel vakit geçirecekleri ortam yaratmaları açısından çok değerlidir” şeklinde konuştu.
Açıklamasını “ Mersin’de yaşam alanlarımız maalesef betonarme binalar tarafından sarılıyor ve hepimiz kapalı alanlara hapsediliyoruz” şeklinde sürdüren Başkan Dinçer, şöyle devam etti:  “Tevfik Sır Gür Stadyumu ve çevresinin kent meydanı olarak kullanıma açılması kentimizin yıllardır özlemini çektiği park ve bahçelerine kavuşmasına, vatandaşlarımızın bir araya gelmelerine imkân sağlaması açısından önemlidir. Şehrin içerisine kurulan AVM’ler başta esnaf – sanatkârlarımızı etkilediği gibi insanları kapalı mekânlara hapsetmesi, tüketime yönelik sosyalleşmeyi teşvik etmesi nedeniyle modern şehircilik anlayışıyla uyuşmamaktadır. Geçmişte yapılan hataları tekrarlamamak adına, Tevfik Sırrı Gür Stadyumu ve çevresini kentin ortak kullanımına açmak, deniziyle doğasıyla, çevresiyle iç içe kent meydanı olarak planlamak ve hayata geçirmek hepimizin ortak temennisidir”.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA