“AMBULANSA YOL VER BİR CAN KURTAR” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“AMBULANSA YOL VER BİR CAN KURTAR”


 

Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Veysel Sarı, sürücülere trafikte ambulansa yol vermesi çağrısında bulundu.

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Yönetim Kurulu Üyesi ve Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Veysel Sarı ‘Ambulansa yol ver bir can kurtar’ çağrısı yaptı. Görevi aldığı hastayı hastaneye yetiştirerek yaşamasını sağlamak olan Ambulansların insanlar için yaptıkları görevleri nedeniyle tüm dünyada trafikte “geçiş üstünlüğüne” sahip olduğunu dile getiren Sarı yazılı açıklamasında, sürücülerin siren sesi ve megafonla uyarılara karşın araçlarını sağa-sola çekerek ambulans veya diğer geçiş üstünlüğüne sahip araçlara yol vermedikleri konusunun basında yer alması ve odaya yapılan şikâyetlerden dolayı sürücülere çağrı yaptı. Başkan Sarı, “Daha önce Sağlık Bakanlığı ve TŞOF işbirliği ile Türkiye genelinde başlatılan ‘Ambulansa Yol Ver, Yardımcı Ol’ kapmayası kapsamında yaptığımız yazılı ve sözlü uyarılarımızın sürücüler tarafından dikkate alınmış olmasına karşın, 2018 Mayıs ayı itibariyle 601 bin 990 aracın trafikte olduğu Mersinde bu yüzden bazı noktalarda sık,sık  meydana gelen tıkanmalara bazı sürücülerin duyarsızlıkları da eklenince, tek işleri can kurtarmak olan ambulanslar maalesef siren çalarak dakikalarca yolun açılmasını beklemek zorunda kalmaktadır. Kurtulma şansı hastaneye yetiştirilmekle sağlanacak olan hastaların yaşamları maalesef tehlikeye atılmaktadır. Sirenlerini çalarak yol isteyen bir ambulansa yol vermemek ise, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de insanlık suçu sayılmakta ve ağır para cezası da uygulanmaktadır” dedi.

Sürücülerin empati yapmasını isteyen Başkan Sarı, “Yol vermediğimiz o ambulansın sizin bilginiz dışında bir yakınımızı hastaneye yetiştirilmesi için yol isteyebileceğini empati yaparak anlamaya çalışalım ve her yıl yüzlerce insanın hastanelere yetiştirilmeden ambulans içinde yaşamlarını yitirdiğini de lütfen her zaman hatırlayalım” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA