KÖY ÇOCUKLARININ TRAKTÖR HAVUZUNDA SEYYAR SERİNLİK KEYFİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KÖY ÇOCUKLARININ TRAKTÖR HAVUZUNDA SEYYAR SERİNLİK KEYFİ


 

Mersin’in Silifke ilçesine bağlı Bükdeğirmeni köyünde yaşayan çocuklar, denize gidemeyince bir köylünün çocuğu için havuza dönüştürdüğü römork kasasında serinliyor. İlkel şartlarda yapılan makinenin ürettiği köpükle serinleyen çocuklar, eğlencenin tadını çıkartıyor.

Bükdeğirmeni köyünden Mustafa Yasin Bulut, kızı Zeynep’in deniz sevdası nedeniyle traktör kasasını gezici havuz yaptı. Geçimini çiftçilikle sağlayan ve sürekli tarlada çalıştığı için kızının denize gitme isteğini yerine getiremeyen Bulut, traktör kasasını havuz yapıp hem kızına hem de köydeki diğer çocuklara yüzme imkanı sundu. 

Gerek köy içerisinde gerekse tarlaya giderken kullandıkları traktörün kasasını havuza çevirip “gezici havuz” adını verdikleri seyyar yüzme havuzunda ise çocuklar hem yüzüp hem de ilkel şartlarda yapılan makineden sıkılan köpükle gönüllerince eğleniyorlar. 
Mustafa Yasin Bulut, yaptığı açıklamada, geçimini çiftçilikle sağladığı için günün neredeyse tamamını tarlada geçirdiğini, bu nedenle de denizi çok seven kızı Zeynep’i yılda ancak 1-2 defa denize götürebildiğini kaydetti. 
Kızının gözü önünde güvenle yüzebileceği bir çare aradığını ve traktör kasasını yüzme havuzuna çevirmeye karar verdiğini ifade eden Bulut, “Kızım traktör kasasındaki yapay havuzda gönlünce yüzmeye başladı. Ona köyümüzdeki diğer çocuklar da eşlik edince tüm çocuklar gönüllerince eğlendiler. Biz de işlerimizin yoğunluğu nedeniyle denize götüremediğimiz çocuklarımızın ayağına denizi getirmiş olduk. Tarlaya, bağ, bahçeye giderken kullandığımız traktörün kasasında yaptığımız bu havuza da gezici havuz adını verdik. Böylelikle sıcaktan bunalan çocuklarımız güvenli bir şekilde her gün sanki denizdeymiş gibi yüzüp serinliyor ve gönüllerince eğleniyorlar” dedi. 
Ayşe Kıcalı ise çocuklarına böyle bir imkanı sunan Bulut’a teşekkür ettiğini, onun bu fikri sayesinde çocuklarının güvenli bir şekilde yüzüp eğlenebildiklerini belirtti. 
Hasan Hüseyin Say da çocuklarının traktör havuzda gönüllerince eğlenmelerinin kendilerini mutlu ettiğini belirterek, “Komşumuzun traktör havuz fikri sayesinde çocuklarımız gönüllerince eğleniyorlar. Çocuklar mutlu olunca bizde mutlu oluyoruz” dedi. (iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA