MEÜ’DEN BİR İLK | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MEÜ’DEN BİR İLK


 

Bölgenin ilk ve tek Özel Yetenekliler Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Mersin Üniversitesi’nde çalışmalarına başlıyor.

Mersin Üniversitesi’nden (MEÜ) yapılan açıklamaya göre, özel yetenekli öğrencilerin eğitimini destekleme, bireyselleştirilmiş eğitim programları oluşturma ve yürütülecek projelerle bu konuda ülke ölçeğinde stratejik bilgi üretme amacıyla 3 Mayıs 2018 tarihinde kurulan Mersin Üniversitesi Özel Yetenekliler Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi yeni eğitim-öğretim döneminde faaliyetlerine başlıyor.

Türkiye’de bu amaçla kurulan 6 merkezden biri olan ve bölgemizde ilk ve tek olma özelliğine sahip Merkez, özel yetenekli öğrencilerin aile ve öğretmenlerine yönelik projeler yürütmeyi de hedefliyor.
Üniversitemiz Özel Yetenekliler Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mehmet Gündoğdu ve Merkez Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Bülent Gündüz, Rektör Prof. Dr. Ahmet Çamsarı’yı makamında ziyaret etti. 7 Ağustos Salı günü gerçekleşen ziyarette Prof. Dr. Gündoğdu ve Doç. Dr. Gündüz, Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Çamsarı’ya merkez hakkında bilgi verdi.
Özel yetenekli çocukların dünyanın her yerinde olduğu gibi ülkemizde de stratejik değere sahip olduğunu ve bilim ve teknoloji üretmede ülkelerin temel insan kaynağını oluşturduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Çamsarı, bu çocukların doğru biçimde desteklenmesinin ülkenin kalkınması için büyük önem taşıdığı belirtti. Mersin Üniversitesi’nin bu konuda inisiyatif alarak üzerine düşeni yapmak için çalışma yürüttüğünü belirten Prof. Dr. Çamsarı, devlet üniversiteleri arasında kurulan dördüncü merkez olma özelliğine sahip Mersin Üniversitesi Özel Yetenekliler Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin bölgede ilk ve tek olması nedeniyle de ayrı bir önem taşıdığını vurguladı.
Merkez Müdürü Prof. Dr. Mehmet Gündoğdu ise 2018-2019 eğitim-öğretim döneminde yapacakları çalışmalarla özel yetenekli çocukların akademik gelişmelerinin yanında duygusal-sosyal gelişimine de önem vererek yaşadıkları sorunların giderilmesine gayret edeceklerini ifade etti. Üstün zekalı çocukların yanı sıra matematik, müzik, resim gibi alanlarda özel yeteneği bulunan çocuklara da hizmet vereceklerini belirten Prof. Dr. Gündoğdu, ayrıca Merkez olarak özel yeteneğin tespitine yönelik kültüre duyarlı ölçme araçlarının geliştirilmesini ve yeni bir özel yetenekli çocuk eğitimi modeli oluşturmayı hedeflediklerini belirtti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA