BORCUMUZ BOYUMUZU AŞTI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BORCUMUZ BOYUMUZU AŞTI!


 

Hazine Müsteşarlığı borçlu belediyelerin listesini açıkladı. Listeye göre, hazinenin Mersin’den yüklü miktarda alacağı bulunuyor.

SONER AYDIN

Hazine Müsteşarlığı'nın son açıkladığı verilere göre, 30 Haziran itibarıyla belediyelerden toplam 11 milyar 407 milyon lira alacağı bulunuyor. Listede adı yer alan Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) borcu 66 milyon lira. Toplam borcun 65 milyonu MESKİ’ye, 1 milyon lirası ise Büyükşehir Belediyesine ait. Ancak MESKİ’nin borcu sadece boz dağının görünen kısmı. Zira MESKİ’nin hazine garantili dış borcu dolar üzerinden. 26 milyon ABD doları olan MESKİ’nin Türk Lirası’na çevrilmiş borcu 136 milyon. Dış borçla birlikte MESKİ’nin hazineye borcu toplamda 200 milyon TL’yi aşıyor. 

VAADESİ ÖDENMEMİŞ BORÇLARI YOK
Mersin Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ için sevindirici nokta ise vaadesi geçmiş borç bulunmaması. Hazine alacaklarının 11 milyar 407 milyon lirası mahalli idarelerden kaynaklanıyor. Mahalli İdareler'in toplam borcun 3 milyar 60 milyon lirasını vadesi geldiği halde henüz ödemediği görülüyor. Belediyeler içinde 6 milyar 39 milyon liralık borçla Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ilk sırada yer alıyor. Üstelik bu borcun 3 milyar TL'lik dilimi vadesi dolduğu halde ödenmedi. Adana Büyükşehir Belediyesi'nin ise Hazine'ye 1 milyar lirayı aşkın borcu var ve borcun 50 milyon 779 bin lirasının vadesi geçmiş durumda. Diğer yandan Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) de Hazine'ye 118 milyon 371 bin lira borçlu. ASKİ, vadesi geldiği halde 4 milyon 154 bin lirayı ödememiş. Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin ise toplam borcu 405 milyon 389 bin lirayı buluyor. Borcun 3 milyon 513 bin lirası vadesi geldiği halde ödenmedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA