GÜÇLÜ VE SUSKUN BİRLİKTE İYİLEŞİYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

GÜÇLÜ VE SUSKUN BİRLİKTE İYİLEŞİYOR


 

Ayağından vurulmuş halde bulunan ve trafik kazası geçiren iki köpeğe Büyükşehir Belediyesi Veterinerlik Hizmetleri Dairesi yetkilileri müdahale etti. Güçlü ve Suskun isminin verildiği aynı kaderi paylaşan iki köpek birbirlerinden güç alarak iyileşiyor.

Türkiye’de son günlerde giderek artan sokak hayvanlarına yönelik şiddetin bir örneği de Mersin’de yaşandı. Kuzucubelen Mahallesi’nde ve Susanoğlu Mevkii’nde yaralı halde bulunan iki köpek Büyükşehir’in koruması altına alındı. Bacağından vurulmuş halde bulunan Güçlü ve trafik kazası sonucu yaralı halde bulunan aynı zamanda hamile olan Suskun, Büyükşehir Belediyesi sayesinde yeniden hayata tutundu.  

AYAĞINDAN VURULMUŞ HALDE BULUNDU
Belediyeden yapılan açıklamaya göre; Kuzucubelen Mahallesi’nde sağ ön ayağından silahla vurulmuş halde Büyükşehir Belediyesi personeli tarafından bulunan sokak köpeğine Büyükşehir Belediyesi Hayvan Ambulansı ile anında müdahale edildi. Kimliği belirsiz kişiler tarafından vurulan ve yaralı halde sokağa bırakılan köpek tedavi edildi. 2 buçuk yaşındaki köpeğin 3 yerinden kırılan pazı kemiği ameliyatla birleştirilerek platin takıldı. Sağlığına hızla kavuşan köpeğe yetkililer tarafından ‘Güçlü’ ismi verildi. 

“BU HAYVANLARIN BİZDEN İSTEDİĞİ BİR AVUÇ SU, BİR PARÇA EKMEK VE BİRAZCIK SEVGİ”
Mersin Büyükşehir Belediyesi Veterinerlik Hizmetleri Dairesi Başkanı Veteriner Mehmet Cücük, köpeğin durumunun iyi olduğunu ve yaklaşık iki ayda sağlığına tamamen kavuşacağını ifade ederek, “2 Ağustos’ta belediye personelimizin ihbarı üzerine anında gittik ve köpeğimizi barınağa getirdik. Kanamasını durdurduk ve gerekli tedavilere hemen başladık. Kurşun’un girdiği bölgede pazı kemiğinde üç parça kırık olduğunu gördük. Kemikleri parçalanmıştı. Kırılan kemik parçasının bir tanesini almak zorunda kaldık. Diğer parçaları ameliyatla bir araya getirdik. Yaklaşık iki saat süren ameliyatta ayağına platin taktık. Müdahalemiz kısa sürede sonuçlarını verdi ve köpeğimiz iyileşmeye başladı. Şu an beslenmesinde hiçbir problem yok. Yarasının tamamen kapanmasını bekliyoruz. Hiç kimseye zararı olmayan köpeğimizin vurulması çok insafsızca. İnsanlarımızın bu konuda duyarlı olmasını bekliyoruz. Bu hayvanların bizden istediği bir avuç su, bir parça ekmek ve birazcık sevgi. Lütfen eksik etmeyelim ” dedi.

SUSKUN VE YAVRULARI KORUMA ALTINDA  
Güçlü ile aynı gün Silifke Sussanoğlu mevkiinde trafik kazası geçiren bir köpek daha hayvan ambulansı ile barınağa getirildi. Aracı ile çarpan kişi tarafından kaderine terk edilen köpek Büyükşehir Belediyesi sayesinde yeniden hayata tutundu.  Suskun adı verilen ve tedavisi yapılan köpek aynı zamanda Mersin Büyükşehir Belediyesi Veterinerleri eşliğinde sağlıklı ve güvenli bir şekilde doğum yaptı. 
Güçlü ile aynı gün Silifke Susanoğlu’nda trafik kazasında yaralanan bir köpeğin daha olduğu ihbarını aldıklarını ve gece saat 23.00 civarında hemen harekete geçtiklerini ifade eden veteriner Cücük, “Yaralı halde bulduğumuz köpeğimize ilk müdahaleyi hayvan ambulansımızda yaptık. Bir de işin ilginç tarafı kaza geçiren köpek hamile ve doğum yapmasına az kalmıştı. Diz kapağı tamamen parçalanmıştı. Diz kapağında kırılan kemikleri birleştirdik. Ufalanan ve kurtarılamayacak durumda olan kemikleri ameliyat esnasında çıkardık.  Köpeğimiz hamile olduğu için anestezi esnasında özel ilgi göstermemiz gerekiyordu ve gerekeni yaptık. Suskun da Güçlü ile birlikte iyileşecek” şeklinde konuştu.

“SÜRÜCÜLERİMİZ BİRAZ DAHA DİKKATLİ OLSUN”
Suskun ismi verilen köpeğin iki ya da üç gün 3 gün içerisinde doğum yapacağını sözlerine ekleyen Cücük, “Sürücülerimiz de biraz daha dikkatli olurlarsa memnun oluruz. En azından kaza yaptığında en yakın birime yahut Büyükşehir Belediyemizin 444 2 153 numaralı çağrı merkezine bilgi verirlerse en kısa zamanda müdahale etme şansımız olur. Yavruları da kurtardık. Şu an herhangi bir tehlikesi yok. İnşallah anne de sakat kalmayacak. Anne ve yavruları hep birlikte barınağımızda yaşayacak”  ifadelerine yer verdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA