TÜRKİYE’YE GİRİŞTE; ‘SOLCU MUSUN?’ SORUSU MECLİS’TE | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TÜRKİYE’YE GİRİŞTE; ‘SOLCU MUSUN?’ SORUSU MECLİS’TE


 

CHP’den İçişleri Bakanı Soylu’ya, “Vatandaşa Türkiye’ye girişte ‘solcu musun?’ sorusu yöneltildi mi?”.

Haber Merkezi

Yurtdışından Türkiye’ye giriş yapmak isteyen çok sayıda kişinin ‘ihbar nedeniyle’ geri çevrildiği ortaya çıkmış, bu isimlerden A.U.’ya havalimanında, ‘Solcu musun?’ sorusu yöneltildiği belirtilmişti. Konuyla ilgili CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığına soru önergesi verdi. 
CHP’li vekil önergesinde sosyal medya paylaşımları, politik faaliyetler ve ihbarlar nedeniyle takibe alınarak, ülkeye sokulmayan ve herhangi bir gerekçe gösterilmeden sınırdan geri çevrilen birçok kişinin bulunduğunun iddia edildiğini belirterek “Gelen bir Türk vatandaşına ülkeye girişte ‘solcu musun?’ sorusu yöneltildiği doğru mudur?” diye sordu.
Konuyla ilgili olarak, Alman Sol Partili bir milletvekilinin soru önergesine verilen yanıtta, son yedi ayda 54 Alman vatandaşının Türkiye’ye girişine izin verilmediğinin ortaya çıktığının bilgisini veren Antmen’in önergesinde yer alan sorular şu şekilde; “Son 5 yılda Türkiye’ye girişlerde kaç kişi geri çevrilmiş, kaçının pasaportuna el konuşmuş, kaçı gözaltına alınmıştır? Bu işlemler hangi gerekçelerle yapılmış ve bu kişilerin akıbetleri ne olmuştur?
Gelen bir Türk vatandaşına ülkeye girişte ‘solcu musun?’ sorusu yöneltildiği doğru mudur? Doğruysa bu soruyu soran kişi ya da kişiler hakkında idari ve hukuki işlem başlatılmış mıdır? Buna benzer başka yalanan olay bulunmakta mıdır? Varsa bunlar nelerdir?
Herhangi bir yargı kararı olmaksızın kişilerin sınırdan geri çevrilmesi, gözaltına alınmasını doğru buluyor musunuz? Bu işlemler kim ya da kimlerin talimatıyla yapılmaktadır?
Bakanlığınıza konuyla ilgili gelen şikayet sayısı kaçtır? Bu şikayetler ne şekilde değerlendirilmiştir? Bahsi geçen konuyla ilgili açılan dava bulunmakta mıdır? Varsa bu dava ya da davaların sonuçları ne olmuştur?”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA