MERSİN ENGELSİZ ŞEHİR OLACAK | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN ENGELSİZ ŞEHİR OLACAK


 

MHP Kadın, Aile ve Engellilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Deniz Depboylu, Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler Dairesi Başkanlığı’nı ziyaret etti.

Belediyeden yapılan açıklama ile Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler Dairesinde gerçekleşen ziyarete; MHP Kadın, Aile ve Engellilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Deniz Depboylu, MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek ve MHP Mersin İl Başkanı Zeynel Uğur Gölgeli katıldı.

“YAPMIŞ OLDUĞUMUZ ÇALIŞMALAR TÜRKİYE’DEKİ BELEDİYELERE REHBERLİK EDİYOR”
MHP Genel Başkan Yardımcısı Depboylu’nun ziyareti esnasında, Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler Dairesi Başkanlığı’nın engelli bireylere yönelik yapmış oldukları hizmetlerden söz eden ve detaylı bilgiler veren Büyükşehir Belediyesi Engelliler Dairesi Başkanı Hasan Celal Taş, “Dairemiz Türkiye’deki belediyeler içerisinde daire statüsünde ilk kurulan daire başkanlığıdır. Bizden sonra Gaziantep Büyükşehir Belediyesi daire başkanlığı statüsünde kurdu. Şu anda Türkiye’de 2 taneyiz. Ancak bizim yapmış olduğumuz çalışmalar Türkiye’deki belediyelere şu anda rehberlik ediyor. Belediyelerin büyük bir çoğunluğu gelip bizim yaptığımız işlerle alakalı bilgi ediniyor. Onlara, sahip olduğumuz ve uyguladığımız her şeyi anlatıyoruz. Çünkü hizmet ettiğimiz camia takdir edersiniz ki engelli camiası. Başkanımızın deyimiyle Allah’ın bize emaneti. Bu insanlara yapılacak hizmetlerle alakalı her kim ne yapabilirse, elimizdekilerin tamamını tüm belediyelerimiz ile kurum ve kuruluşlarımızla paylaşıyoruz” dedi.

BÜYÜKŞEHİR’İN ENGELSİZ MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ HİZMETE GİRİYOR
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın talimatıyla Türkiye’de ilklere imza attıklarını belirten Engelliler Dairesi Başkanı Taş, “Birazdan Engelsiz Mesleki Eğitim Merkezimizi ziyaret edeceğiz. Şu anda tam kapasite hizmete girmiş değil ama eğitim öğretim dönemine hazırlamaya çalışıyoruz.  Kısmet olursa Ekim ayında tam manasıyla hizmete girmiş olacak. Şu anda da atölyelerimizi kurmakla meşgulüz. Bu binamızda 13 tane atölyemiz olacak. Bunlardan şu anda 5 tanesini düzenledik. Diğer atölyelerimiz de inşallah kısmet olursa Eylül ayına kadar düzenlenmiş olacak ve Ekim ayı itibariyle de hizmete girmiş olacak” şeklinde konuştu. 

ENGELLİLERE YENİ BİR MÜJDE: ‘ENGELSİZ YAŞAM KAMPÜSÜ’
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye’deki ilk sayılabilecek projelerinden birisi olan  Engelsiz Yaşam Kampüsü’nden bahseden Engelliler Dairesi Başkanı Taş, “Şu anda ihale aşamasında bulunan ve 30 dönüm arazi içerisinde yaklaşık olarak 6 bin 800 metre karelik kapalı alan ve 4 üniteden oluşacak olan Engelsiz Yaşam Kampüsü Türkiye’deki ilk ve en büyük tesis olmuş olacak. Kampüste 4 üniteden bir tanesinin içerisinde konferans salonları, sinema salonu, bowling salonu, kütüphane, idari birimler olacak. İkinci ünitemizde olimpik kapalı yüzme havuzu ve fizyoterapi havuzları yer alacak.  Orada engellilerimizin rehabilitasyonlarıyla da alakalı çalışmalar gerçekleşecek. Birçok engelli spor kulüplerinin de yarışmalara hazırlanmasıyla alakalı çalışmalar yürütülecek. Belki de Ampute Milli Takımı’nın temelini atmış olacağız orada. Bir diğer binamızda da kapalı spor salonu yer alacak. Buradaki spor kulüpleriyle beraber olarak, dışarıdan gelen engelli spor kulüplerinin de ihtiyaçlarına cevap verir nitelikte olacak. Son ünitemizde otel olacak. Takdir edersiniz ki engellilerin en büyük sorunlarında bir tanesi ulaşım, bir diğeri de konaklama. Engelliler geldiklerinde maalesef konaklayacak yer bulamıyorlar. Yani otellerimiz veya misafirhanelerimiz engellilerimizin kullanımına müsait değil. İşte o yapacağımız otel ile engelli sporcularımızın kampa girdiklerinde konaklayacakları bir birim olacak. Odalarımızın tamamı kullanıcılara müsait bir şekilde düzenleniyor. Açık olan alanlarımızda da yine engellerimizin dinlenme alanları, açık amfi tiyatro, işitme engellilerin sahaları gibi alanlar yer alacak” diye belirtti. 

“MERSİN’İ ENGELSİZ MARKA KENT OLARAK TÜRKİYE’NİN GÜNDEMİNDE TUTACAĞIZ” 
Büyükşehir Belediyesi tarafından dünyada ilk defa gerçekleştirilen Uluslararası Engelsiz Sanat Festivali’nin bu yıl ikincisini gerçekleştireceklerini sözlerine ekleyen Taş, “Engelsiz Sanat Festivalimizin bu sene kısmet olursa ikincisini gerçekleştireceğiz. Bu yıl organizasyonumuzu biraz daha genişletiyoruz. Geçtiğimiz sene merkezle beraber 2 ilçemizde yapmıştık ve 14 ülkeden sanatçılar katılmıştı. Bu yıl ona 3 ilçe daha ekledik ve merkezle beraber toplam 5 ilçe oldu. Geçtiğimiz sene Tarsus ve Anamur’da yapmıştık, bu yıl Tarsus’tan başlıyoruz, merkezle beraber eş zamanlı olmak üzere Erdemli, Silifke, Mut ve Anamur olmak üzere toplam 5 ilçemizde, 4 günde eş zamanlı etkinlikler gerçekleştireceğiz. Ülke sayımız da 29’a çıktı. Türkiye’de ve dünyada ilk olarak gerçekleştirdiğimiz bu faaliyet ile birlikte Mersin’i engelsiz marka kent olarak Türkiye’nin gündeminde tutacağız” ifadelerine yer verdi. 
Ziyarette, Engelliler Dairesi Başkanı Hasan Celal Taş, MHP Kadın, Aile ve Engellilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Deniz Depboylu, MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek  ile MHP Mersin İl Başkanı Zeynel Uğur Gölgeli’ye zihinsel engelli bireylerin ebru sanatları kursunda yapmış oldukları  kaftanlardan  hediye etti.  
Görüşmenin ardından, Ekim ayı içerisinde tüm birimleri ile hizmete başlayacak olan Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelsiz Mesleki Eğitim Merkezi incelendi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA