CHP’DEN ‘DAYANIŞMA’ DERSİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

CHP’DEN ‘DAYANIŞMA’ DERSİ


 

Geçtiğimiz yıl Facebook paylaşımları nedeniyle verilen 30 bin lira para cezasını ödeyemeyen CHP’li Aynur Gören için partililer dayanışma örneği gösterdi. Toplanan paralarla birlikte Gören, cezaevine girmekten kurtuldu.

SONER AYDIN

CHP Mezitli Kadın Kolları üyesi 67 yaşındaki Aynur Gören, sosyal paylaşım sitesi Facebook’taki paylaşımları nedeniyle geçtiğimiz yıl Ocak ayında sabah saatlerinde evine gelen polis ekiplerince gözaltına alınmış, emniyetteki işlemlerinin ardından savcılığa sevk edilmiş ancak çıktığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Hakkında ‘Sosyal medya paylaşımı ile Cumhurbaşkanına hakaret ve halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek’ suçlarında dava açılan Gören’e mahkeme masrafları ile birlikte 30 bin lira para cezası verildi. Söz konusu tazminatı ödeyemediği için cezaevine girme tehlikesi ile karşı karşıya kalan 67 yaşındaki gören için CHP il örgütü dayanışma örneği gösterdi. CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay, İl Danışma Kurulu öncesinde Gören’e destek çağrısı yaptı. Aktay’ın çağrısının ardından yardım sandığı katılımcılar arasında dolaştırıldı ve para toplandı. 

Partililere dayanışma çağrısında bulunan il başkanı Aktay, “Partimizin emektarı Aynur Gören, sosyal medya paylaşımları nedeniyle Cumhurbaşkanı ve bazı idarecilere hakaretten gözaltına alındı sonra para cezasına çaptırıldı. Ona verilen ceza hepimize verişmiştir. Bu ceza düşünce özgürlüğüne ve demokrasiye kesilmiştir. Hepinizi dolaştıracak sandık başına çağırıyorum. Gelin demokrasi için, düşünce özgürlüğü için sandık başına gidelim ve Aynur Gören yoldaşımızın sözde cezasını hepimizin ödeyeceğini cümle aleme gösterelim. Bizi susturamayacaklarını, bizi yalnız bırakamayacaklarını anlasınlar” dedi.

Parti görevlileri, yardım sandığından 5 bin 600 lira çıktığını açıkladı. Toplanan para cezanın ilk taksitinin ödenmesi için Gören’e verildi.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA