MEZİTLİ’DE ŞEFTALİ SEFERBERLİĞİ BAŞLADI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MEZİTLİ’DE ŞEFTALİ SEFERBERLİĞİ BAŞLADI


 

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın şeftali üreticilerinin dalda kalan ürünlerini değerlendirme girişimleri, kentte seferberliğe yol açtı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre; Başkan Tarhan ile bir araya gelen çeşitli alışveriş merkezlerinin temsilcileri ve Mersin Pazarcılar Odası Başkanı Abdulhalim Batur, değerlendirme toplantısı yaptı. Üretimden tüketiciye ulaşmasına kadar geçen süreçte yapılanların masaya yatırıldığı toplantıda, ürünlerin hak ettiği değeri alabilmesi için yol haritası da oluşturuldu. Öte yandan Mezitli pazarcı esnafı da harekete geçerek tezgâhlarında ‘çiftçimizi destekletiyoruz’ ve ‘Neşet Tarhan Başkanımızın yanındayız’ dövizleriyle üreticilere destek kampanyası başlattılar. 

PAZARCI ESNAFI ÜRETİCİNİN YANINDA
Üreticinin hakkını almasıyla birlikte hem üretenin, hem tüketenin hem de pazarcıların karlı çıkacağını ifade eden Mersin Pazarcılar Odası Başkanı Abdulhalim Batur, “Mezitli Belediyesi Başkanı Sayın Neşet Tarhan’la Mezitli ilçe sınırları içerisindeki kırsal bölgelerdeki mahallelerimizde üretilen şeftaliler üzerine bir toplantı yaptık. Biz de Mersin Pazarcılar Esnaf Odası olarak Sayın Başkanımız Neşet Tarhan’ın üreticiye katkı amacıyla başlattığı biz pazarcı esnafı olarak destekliyoruz. Gerekli konularda ürün satmalarında ürün alışverişlerinde kendilerine her türlü yardımı yapmaya hazırız. Başkanımızla birlikte bizde üretici arkadaşlarımızın yanındayız” ifadelerini kullandı.

ÜRETİCİDEN DİREK TÜKETİCİYE
Türkiye’nin en güzel şeftalisinin üretildiği Mezitli’de ürünlerin para etmemesinin kendisini son derece üzdüğünün altını çizen Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Üreticilerimizle bir araya gelerek ne tür çözümler üreteceğimiz konusunda görüş alışverişinde bulunduk. Üreticiden 50-60 kuruşa alınan şeftali pazarda 2,5 Türk Lira, marketlerde 5 liraya kadar çıkabiliyor. Ürün tüketiciye ulaşıncaya kadar kat kat artan fiyatlar üreticiye yansımayınca çiftçimiz krize giriyor. Biz de çiftçimize bir nebze olsun soluk aldırabilmek ve uğradıkları zararı en aza indirebilmek amacıyla, Kurban Bayramı sonuna kadar ürünlerini getirip Mezitli’nin diledikleri yerinde satabilmeleri amacıyla çalışma başlattık” dedi.

HALKTAN TAM DESTEK
Daha sonra yaptığı özel girişimler sonrası vatandaşlardan büyük destek aldıklarına vurgu yapan Başkan Tarhan, “Kamuoyu projemize büyük destek verdi. Bununla da yetinmedik ilgili özel firmalar ve kamu kurumlarını duyarlı olmaya davet ettik. Üreticimizin ürünlerinin değerlendirilmesi konusunda son derece duyarlı davranarak girişimde bulunan AVM’lerin temsilcileri ve Mersin Pazarcılar Odası Başkanı Abdulhalim Batur’a teşekkür ederim” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA