“OKULLARA PARA VERMEYİN!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“OKULLARA PARA VERMEYİN!”


 

Eğitim-İş Şube Başkanı Hakan Boyar, çocuklarını kayıt yaptıracak velilere çağrıda bulunarak, okullarda ‘bağış’ adı altında talep edilen yardımların verilmemesini istedi.

SONER AYDIN

Okul kayıtlarının başladığı bu günlerde velilerde ‘kayıt parası’, ‘kırtasiye bağışı’ çilesi başladı. Kayıt sırasında yaşanan sıkıntılar Mersin’de de sık gündeme gelmeye devam ediyor. Çocuklarını kayıt ettirmek için okullara giden veliler, idareciler tarafından talep edilen yardımlara sosyal medya üzerinden tepki gösterdi. Bazı veliler okul müdürleri tarafından ‘Yardımda bulunmazsanız çocuğunuzun kaydını yaptırmayız’ dediğini öne sürerken, bazı veliler ile okul idarecileri arasında gerginlik yaşandığı öğrenildi. Konu ile ilgili açıklama yapan Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş) Mersin Şube BaşkanıHakan Boyar, velilerin çocuklarını kayıt ettirmek için okula geldiklerinde ‘zorunlu bağış’ ile karşı karşıya kaldığını dile getirdi. 

“DEVLET YARDIM TOPLAMAYA MECBUR BIRAKIYOR”
Devletin ilkokullara ve ortaokullara elektrik, su parası dışında hiçbir şekilde ödenek ayırmadığını bunun da idarecileri ‘yardım’ toplamaya ittiğini savunan Boyar, “Okul idarecileri, okullarda ortaya çıkan ihtiyaçlar nedeniyle belli bir miktar para almak zorunda bıraktırılıyor. Elektrik arızalarının giderilmesi, klima bakımı, cam tamiri, boya badana, musluk değişimi gibi masraflar okulların üzerine bırakılmış durumda. Hükümet bu yıl özel okullara gidecek 75 öğrenciye teşvik vereceğini söyledi. Halbuki Bu teşvikler özel okullara değil de devletin okullarına yapılsa zaten ortada sorun kalmayacak. Anayasamızda da ‘temel eğitim parasızdır ve devlet güvencesinde yapılır’ der. Bu yüzden velilerimizin para vermemesini istiyoruz” dedi.

“DÖVİZ KURU ÖĞRENCİLERİ VE EĞİTİMCİLERİ DE ETKİLEYECEK”
Son günlerde artan döviz kurunun eğitimi de olumsuz yönde etkileyeceğini söyleyen Boyar, “Öğrencilerin kullandığı çanta, kalem, defter ve diğer araç gereçler dolara endeksli. Benzin ve mazota gelecek zamlar nedeniyle servis fiyatları da fahiş fiyatlara çıkacak. Hepimizi, velilerimizi zor bir süreç bekliyor. Bu zorlu süreçten hepimiz etkileneceğiz. Öğretmen maaşları da doların ve enflasyonun artışı nedeniyle eriyip gitti. Şuan itibariyle değer kaybına uğradı, alım gücü düştü. Öğretmelere de verilen zamların revize edilmesi ve enflasyon karşısında ezdirilmemesi gerekli” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA