BÜYÜKŞEHİR BALIK ÇİFTLİKLERİNE KARŞI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BÜYÜKŞEHİR BALIK ÇİFTLİKLERİNE KARŞI


 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı’nın Ağustos ayı ikinci birleşimi Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapıldı. Komisyonlardan gelen 21 konu ile idareden gelen bir konunun ele alındığı toplantıda öne çıkan konu Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın açıklamaları oldu.

Hediye Eroğlu

Özellikle balık çiftlikleri konusunda çarpıcı açıklamalar yapan Başkan Kocamaz, balık çiftlikleri ile ilgili Mersin’de yeni bir spekülasyon başlatıldığını ve özellikle Kent Konseyi’ne saldırılar yapıldığını söyledi. “ Biz bu saldırıların ne için başlatıldığını biliyoruz. Birileri belki oralardan nemalanacaklar” diyen Kocamaz, “Kentin geleceği ile ilgili böylesine önemli bir konuda sadece kendi geleceklerini düşündükleri için ortalığı karıştırmaya çalışıyorlar. Herkesin görüşüne saygımız var ama hiç kimse kendi geleceği ile Mersin’in geleceğini kıyaslamamalı.
Belediyeye yapılan 2 balık çiftliği ÇED başvurusuna ilişkin olumsuz görüş bildirdik. 20 gün önce Bodrum’a gittim ve orada balık çiftliklerini yerinde inceledim. O bölgelerde müthiş bir yağma var. Ormanlar kesiliyor ve turizm alanları yapılıyor. Bunları da bizzat gidip yerinde gördüm ve gelecek adına üzüldüm. Daha önceki kıyıya yakın bölgelerde bu çiftlikler kurulduğunda balıkların atıkları tamamen koylara çöktüğü için 2 yıl o koyları temizlemek için yer altında süpürgelerle, borularla temizlik yaptıklarını ancak hala temizlenemediğini ifade etti yetkililer. Bu çiftlikler yapılacaksa belki üretici, yatırımcı için maliyeti yüksek olur ama olabildiğince açığa yapılsın ve kıyılarımız heba edilmesin. 
Biz turizm alanları açmaya, turizmi canlandırmaya, istihdama katkı sağlamaya çalışıyoruz. Turizm alanlarının istihdama katkısı balık çiftliklerinden çok daha fazla olacaktır. Neticede demokratik bir ülkede yaşadığımız düşünüyoruz. Gerekirse bununla ilgili yetkililerin Mersin’de bir referandum yaparak bu işi halka sormaları gerektiğini bir kez daha belirtmek istiyorum.
Büyükşehir Belediyesi olarak bu işe olumsuz baktığımızı ÇED raporlarına verdiğimiz olumsuz raporlarla belirttik” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA