TRAFİK ÇİLESİ BİTMEK BİLMİYOR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TRAFİK ÇİLESİ BİTMEK BİLMİYOR!


 

Mersin’de 9 günlük bayram tatili trafik çilesine sahne oldu. Özellikle kentin batı sahillerine ulaşmak isteyen vatandaşlar büyük zorluklar yaşadı.

GİZEM EKİCİ

Kurban Bayramı tatili nedeniyle Mersin sahillerine akın edenler, trafik çilesi ile zorlu saatler yaşadı. Günyadoğu Anadolu ve İç Anadolu başta olmak üzere çevre illerden tatillerin geçirmek için çok sayıda yerli turistin Mersin sahillerine akın ettiği tatil süresince trafik zorlu manzaraları yine Mersin’e yakışmadı.

Hem tatilcilerin hem yöre halkının hem de turizmcilerin büyük mağduriyet yaşamasına neden olan trafik çilesinin en çok yaşandığı bölge ise Erdemli ve Silifke oldu.

Vatandaşlar normalde Mersin’den Silifke’ye 1 saat 10 dakikada ulaşabilirken bu süre yer yer 2-3 saati buldu. Kızkalesi ve Susanoğlu gibi tatil merkezlerine gitmek isteyen Mersinlilerin yolculuğu uzun araç kuyrukları sebebiyle çileye dönüştü. Yolun yetersiz kalması nedeniyle zaman zaman trafik durma noktasına geldi.

OTOBAN BİR AN ÖNCE YAPILMALI

Çeşmeli-Taşucu otobanının yapılmasının sorunun temeli olarak öne çıktığı konuyla ilgili vatandaşlar ve turizmcilerden bu yılda, “Otoban bir an önce yapılmalı” çağrısı geldi.

Ayrıca mevcut D-400 karayolu ile ilgili sorunların da çözülmesini isteyen vatandaşlar, “Bu yola sürekli bakım yapıyorlar. Gidiş gelişi zaman zaman tek şeride düşürüyorlar. Tek şeride düşürmelerinden dolayı trafik kilitleniyor. Her tarafta trafik ışığı var. Çok fazla trafik ışığı var. Orta ara açıklıklar çok fazla. Her yerde ara açıklıklar var. Bunlarda trafiği olumsuz etkiliyor” tepkisi verdiler.

Kargıpınarı’na yapılan üst geçitle ilgili eleştirilerde çokça karşımıza çıktı. Verimsiz bir yatırım olarak tanımlanan üst geçide harcanan paranın otoban bağlantısına harcanması halinde bugün bu sorunların yaşanmayacağına dikkat çeken yurttaşlar, şunları söylediler; “Onun hangi amaçla yapıldığını anlayamadık. Biz tam çözemedik. Hangi amaçla yaptılar bizde anlamış değiliz. Üst geçidin olduğu bölgede trafik açısından bir sorun yoktu aslında. Mevcut yolun üstüne bir üst geçit yaptılar. Neye hizmet edecek biz pek anlamış değiliz”.

MİLLETVEKİLİNDEN TRAFİK ÇİLESİ TEPKİSİ

Konuyla ilgili vatandaşların yanı sıra çözüm bekleyen siyasilerden de tepki gelmesi ilginç bir durum yaşanmasına neden oldu. MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, konuyla ilgili sosyal medyadan yaptığı açıklamada otoban bağlantısının uzatılması ile ilgili çağrıda bulundu.

Şimşek mesajında şu ifadelere yer verdi; “Çeşmeli Taşucu Otoban bağlantısı hemen yapılmalı, trafik çilesine son verilmelidir. Akşam saat 18:00’de Silifke’den çıktık, saat 21:00’de Mersin’e gelebildik. 45 dakikalık yolu 3 saatte geldik. Yola çıkmayanlar geceyi bekleyin, perişan olmayın”. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA