BU YILKİ ÖDÜL İPEK ONGUN’A | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BU YILKİ ÖDÜL İPEK ONGUN’A


 

MTSO öncülüğünde 12 yıldır sürdürülen Mersin Kenti Edebiyat Ödülü’ne bu yıl, Türkiye’nin önemli yazarlarından İpek Ongun değer görüldü. Ongun’a ödülü, 14 Aralık 2018 Cuma günü düzenlenecek törenle takdim edilecek.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) son 12 yıldır geleneksel olarak sürdürdüğü Mersin Kenti Edebiyat Ödülleri’nin bu yılki sahibi belli oldu. MTSO’dan yapılan açıklamada Mersin Kent Edebiyat Ödülü’nün bu yılki sahibinin Mersinli edebiyatçı İpek Ongun olduğu duyuruldu. Mersin’de edebiyat ilgisini geliştirmek ve ulusal ölçekte bir verime dönüştürmek, edebiyat okurlarının dikkatini nitelikli örneklere çekmek amacıyla düzenlenen etkinliğin Ödül Değerlendirme Kurulu’nu Celâl Soycan, Metin Cengiz, Yavuz Özdem, Cemal Sakallı ve Ogün Kaymak” oluşturdu. Türkiye’nin en iyi yazarlarından biri olarak gösterilen İpek Ongun’a ödülü, 14 Aralık 2018 Cuma günü düzenlenecek törenle takdim edilecek.

“KADIN SESİNİ, KORUYUCU DUYUŞUNU, İNCELİĞİNİ VE BAKIM ETİĞİNİ ÖNE ÇIKARDI”
Ödül Değerlendirme Kurulu’ndan yapılan açıklamada “2018 yılı için önerilen adaylar arasından: Ülkemizde “İlk gençlik Edebiyatı”nı özgün ölçütler ve değerler ışığında kurumsallaştıran öncü eserler yarattığı; Bu eserlerdeki yetkin dil kullanımı üzerinden genç okurların toplumsal ve kültürel değerlerle temasını sağladığı; onlara yalıtık koşulların ötesinde bir düşünme ve duyumsama imkânı sunduğu; Genç okurların özdeşleşebileceği kendi varlık koşullarına özgü sorunlar ve çözüm seçenekleri üzerinden, onları derinliğine tartışabilen etkin okurluğa hazırladığı; Vicdan, sorumluluk, vefa, sabır, metanet, şefkat ve aile bağı gibi temel insanî düzeyleri, bir yaşama kültürü olarak üç kuşak okura aktardığı;Dış dünyayı genç okurun iç dünyasıyla buluşturan kurgularıyla, edebiyatın bir ahlâkî iyileştirme imkânı olduğunu yeniden hatırlattığı; Eril dilin rekabeti ve kazanmayı kollayan, güce dayalı hoyrat dünyasını onarıcı karakterler yaratarak;  kadın sesini, koruyucu duyuşunu, inceliğini ve bakım etiğini öne çıkardığı; Genç okurlarla didaktik olmayan, sahici ve şefkatli bir edebiyat dünyasında buluşarak, kuşaktan kuşağa gürleşerek süren bir bağ kurduğu için; değerli yazar İpek Ongun’u ödüle değer bulmuştur” denildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA