“GÖÇ YA DA ARAF” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“GÖÇ YA DA ARAF”


 

Mersin’de yaşayan 4 sanatçı, 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla fotoğraf ve heykel sergisi açıyor. Göç ya da Araf adı verilen sergide göçmenlerin yaşadıkları sorunlar gözler önüne seriliyor.

SONER AYDIN

Mersin’de yaşayan 4 sanatçı, son yıllarda yaşadıkları kentin kültürel ve ekonomik dokusunu etkilemeye başlayan, savaştan, siyasi zordan veya ekonomik yoksunluktan kaçan “göçmenler – mülteciler” meselesi üzerine uzun süren bir çalışmaya girdi. 
Konu ile yapılan araştırmalara göre, başta emperyalist savaşların neden olduğu iç ve dış göçün tarihçesi, Avrupa ülkelerinin duyarsızlığı, mültecilerin pazarlık konusu edilmesi, araf’ta kalan veya karşı kıyıya varamadan can veren göçmenlerin sayısının giderek artması, tüm bu trajedilere neden olan devletlerin yanlış politikaları ancak küçük bir azınlık tarafından biliniyor. Önemli bir kesim ise soruna sonuçtan bakıyor. Sonucu yani mültecileri yargılıyor. Ve farkında olmadan bir zamanlar Avrupa ülkelerine işçi ya da “mülteci” olarak giden kardeşlerinin maruz kaldığı psikolojik şiddetin aynısını yani “dışlamayı – ötelemeyi” kentimize gelmek zorunda kalan insanlara uyguluyorlar. Tabi fırsattan istifade edip “göçmenleri- mültecileri” yarı köle olarak çalıştıranların, kâr hırsından insan hayatını hiçe sayanların da sayısı az değil. 
Mersin’de yaşayan, eserleri ulusal ve uluslar arası sergilerde yer alan sanatçılardan Adil Okay, Ali Osman Abalı, Arif Kılıç ve Tülin Şahin Okay  “Göç ya da Araf” adını verdikleri bu projeyle kamuoyunu duyarlı olmaya, empati yapmaya davet ediyor ve serginin 1 Eylül Dünya Barış Günü arifesinde açılacak olmasının önemine dikkat çekiyor.  

SERGİ AÇILIŞ TARİHİ:

Mersin’in Mezitli İlçesi’ne bağlı Davultepe sitesi içerisinde yer alan Caretta Caretta Sanat Galerisi’nde açılacak sergi 31 Ağustos’ta saat: 18.00’de sanatseverlerle buluşacak. Sanatseverler sergiyi 9 Eylül’e kadar ziyaret edebilecek.  


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA