ÇEVRECİLERDEN VE ODA’LARDAN ‘ÇAMLIBEL’ İLGİSİZLİĞİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ÇEVRECİLERDEN VE ODA’LARDAN ‘ÇAMLIBEL’ İLGİSİZLİĞİ


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması planlanan “Çamlıbel Kurvaziyer Limanı” projesi için ÇED toplantısı düzenlendi. Toplantıya çevrecilerden ve odalardan katılımın olmaması dikkat çekti.

SONER AYDIN

Akdeniz İlçesi'nde bulunan ve kentin en eski bölgelerinden biri olan Çamlıbel’in kaybolan cazibesinin arttırılması için Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan “Çamlıbel Kurvaziyer Limanı’’ projesi için düzenlenen ÇED toplantısı düzenlendi. Halkı bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak için Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen ‘Halkın Katılımı Toplantısı’na Büyükşehir Belediyesi, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri yoğun katılım gösterdi. Bölgede önemli değişiklilere yol açacak Kurvaziyer Limanı projesi için düzenlenen toplantıya çevre derneklerinin, sivil toplum kuruluşu (STK) ve oda temsilcilerinin katılmaması dikkat çekti. Vatandaşların da ilgi göstermediği toplantıya sadece 28 kişi katıldı.

KÜLTÜR PARK MODERN GÖRÜNÜME KAVUŞACAK

Toplantı öncesi ÇED raporunu hazırlayan şirketin yetkilisi proje ile ilgili sunum gerçekleştirdi. Sunumda proje ile ilgili bilgiler verildi. Proje ile hurdaya ayrılmış gemilerin ve bazı yük gemilerinin bağlandığı mevcut rıhtım genişletilerek uluslararası yolcu gemileri tarafından kullanılabilecek bir kurvaziyer limana dönüştürülecek. Ayrıca mevcut balıkçı barınağının günün şartlarına uygun şekilde ihya edilerek çekek yeri olarak kullanıma uygun hale getirilmesi ve mevcut Kültür Park önünde, merkeze açılan yaya aksını karşılayacak, cazibeyi arttıracak şekilde yerel deniz hatlarında çalışacak deniz otobüsü, tur tekneleri tarafından kullanılacak bir yanaşma rıhtımı yapılması planlanıyor.

BALIKÇILAR ÇAMLIBEL’DE KALACAK

Proje için hazırlanan ÇED Raporu’nda, proje ile birlikte, bölgede bağlanmakta olan büyük balıkçı teknelerinin Karaduvar’da yenileme ve genişletme çalışmaları süren Karaduvar Balıkçı Barınağına taşınması söz konusu olacağı belirtiliyordu. Sunumun ardından gerçekleştirilen soru cevap kısmında Tarım İl Müdürlüğü yetkilisi, ÇED raporunu hazırlayan şirketin yöneticisine bölgede faaliyet gösteren balıkçıların ne olacağını sordu. Karaduvar’a taşınmanın söz konusu olmadığını belirten şirket yetkilisi, balıkçıların mevcut yerinde kalacağını belirtti.

PRESTİJ PROJESİ DE DEĞERLENDİRİLECEK!

Mersin’de açılışı 2013'te CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu tarafından gerçekleştirilen ve dönemin CHP’li Belediye Başkanı Macit Özcan tarafından prestij projesi olarak sunulan ancak, MHP’li Büyükşehir Belediyesi Başkanı Burhanettin Kocamaz döneminde Kıyı Kanunu'na aykırı olduğu gerekçesiyle yıkılan Deniz Park'ın da projeye dahil edileceği belirtildi. 35 milyon liraya mal olan ancak şuan atıl duruma gelen, sık sık suç olaylarının işlendiği Deniz Park’ın nasıl değerlendirileceği hakkında bilgi verilmedi.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA