KARDEŞ ŞEHİRLER MERSİN’DE BULUŞTU | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KARDEŞ ŞEHİRLER MERSİN’DE BULUŞTU


 

Eylül ayı içerisinde Malezya’da düzenlenecek olan “Kardeş Şehirler Turizm Kurultayı’nın lansman toplantısı Mersin’de yapıldı.

GİZEM EKİCİ

Eylül ayı içerisinde Malezya'da dünyanın en büyük turizm örgütü Pasifik Asya Turizm Örgütü'nün (PATA) olağan kongresinde 70 ülkeden 4 bin turizmcinin katılımı ile düzenlenecek olan 'Kardeş Şehirler Turizm Kurultayı'nın lansman toplantısı Mersin’de yapıldı.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Spor Kompleksi’nde gerçekleştirilen basın toplantısına; Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Kardeş Şehirler Turizm Birliği Genel Sekreteri Hüseyin Baraner, Mersin İl Kültür Turizm Müdür Vekili Turabi Aktürk, Mersin Baro Başkanı Avukat Bilgin Yeşilboğaz, MESİAD Başkanı Hasan Engin, MERTİD Başkanı Hamit İzol, Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Demirtaş, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve basın mensupları katıldı.
Dünya Kardeş Belediyeler Birliği’nin kurucu başkanı olan Başkan Kocamaz’a 11-14 Eylül tarihleri arasında Melazya’da yapılacak olan Kardeş Şehirler Turizm Kurultayı’nda, ‘Kardeş Şehirler Birliği Daimi Onursal Başkanı’ unvanı verilecek.

BULUŞMA FİKRİ MERSİN’DEN
“Kardeş Şehirler Turizm Birliği” teşkilatı fikrinin gelişme sürecinden bahsederek birlik adına dünyanın neresinde bir etkinlik, organizasyon ya da anlaşma varsa, Mersin’in orada temsil edileceğini söyleyen Başkan Kocamaz, “Fikir babası olmamız sebebiyle ‘Onursal Başkanı’ ilan edildiğimiz Kardeş Şehirler Turizm Birliği’nin tüm çalışmalarına aktif katılım ve söz sahibi olma hakkımızı, ilimizin gelişimi için sonuna kadar değerlendireceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Yerel kalkınmaya dayalı küresel bir vizyonla faaliyet gösteren Birliğimizin Dönem Başkanlığı görevini, 14 Ekim 2018 tarihinden itibaren Gossau - Zürih Belediye Başkanı Sayın Thomas-Peter Binder’e devredeceğiz. Aynı zamanda İsviçre Belediyeler Birliği Başkanı da olan Sayın Binder’in dönem başkanı olarak bugüne kadar yürüttüğümüz çalışmaları, çok daha ileri noktalara taşıyacağına inanıyorum. Birliğimizin “Onursal Başkanı” ve “Daimi Üyesi” olarak biz de tecrübe ve fikirlerimizle Sayın Binder’in daima yanında olacağız. Belirlediğimiz hedeflere bir an önce ulaşılması için gayretlerimizi sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

 
“MALEZYA’DAN MERSİN’İMİZ İÇİN ÖNEMLİ GÖZLEM VE KAZANIMLARLA DÖNECEĞİZ” 
Dünya Kardeş Şehirler Turizm Birliği olarak, Eylül ayı içerisinde, dünyanın en büyük resmi Turizm kuruluşlarının başında gelen Asya Pasifik Turizm Teşkilatı’nın Malezya’nın Langkawi şehrinde düzenleyeceği Uluslararası Turizm Zirvesine katılacaklarının bilgisini aktaran Başkan Kocamaz, “Bu toplantıda özellikle ağırlıklı olarak Çin, Hindistan, Japonya, Endonezya, Avustralya, Kanada, Amerika, İran ve Batı Avrupa ülkeleri aktif olarak çalışmaktadır. Dünya turizminin masaya yatırılacağı bu küresel zirveye katılacak Dünya Kardeş Şehirler Birliği üyeleri olarak biz de “Kardeş Şehirler Turizm Kurultayını” düzenleyeceğiz. Ve eminim ki, Malezya’dan Mersin’imiz için önemli gözlem ve kazanımlarla döneceğiz” şeklinde konuştu.

“MERSİN’İN GELECEĞİNDE TURİZM EN ÖNEMLİ KONUYU TEŞKİL EDİYOR”
Kardeş Şehirler Turizm Birliği Genel Sekreteri Hüseyin Baraner ise dünyanın her gün kabuk değiştirdiğini, ülkelerin, kentlerin ürettiği ve sahip olduğu değerleri en iyi şekilde pazarlamak ve dünya kamuoyuna sunmak mecburiyetinde olduğunu ifade ederek,  “Bu anlayış içerisinde siyasi yapısı ne olursa olsun dünyadaki bütün kentlerin, belediyelerin birinci gündem maddesi turizmdir. Bu bağlamda Çukurova’nın özellikle Mersin’in geleceğinde turizm en önemli konuyu teşkil ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Burhanettin Kocamaz ile bir araya gelip Dünya Kardeş Şehirler Turizm Kentleri’nin kurulacağını ilettiğimizde bunun çok güzel bir fikir olduğunu söyledi ve ‘Benim siyasi yaşamımın ana hamuru kardeşlik, dostluk üzerine kuruludur. Bu bana ve Mersin’e çok yakışır’ dedi ve 2015 yılında çok güzel bir dostluk başlattık” ifadelerine yer verdi.

“MERSİN’İ DÜNYADA ÇOK ÖNEMLİ NOKTALARA TAŞIYACAĞIZ”
Eylül ayı içerisinde Malezya’da düzenlenecek olan “Kardeş Şehirler Turizm Kurultayı’ nın Mersin için önemine değinen Baraner, “Dünyanın en büyük şirketleri, ekonomik yönetim kurulları ve medya kuruluşlarının da katılım göstereceği uluslararası kurultayın tam bir gününü bize ayırdılar ve ana konuşmayı da Sayın Burhanettin Kocamaz yapacak. Benim burada en sevindiğim şey, bu güzel çalışmanın doğal ve kalıcı adresinin Mersin olması. Burhanettin beyin 2015 yılında yapılan zirvedeki yüksek başarısı ve konuşması katılımcıları çok etkileyip, heyecanlandırmıştı. Çukurova’nın geleceği turizme bağlı. Biz Mersin’i büyük bir isim yaparak, hem yatırımcıları hem de işletmecileri hem de turist grupları içimize çekip onlarla beraber bu bölgeyi yeniden yapılandırma ve dünyaya sunma gayreti içerisindeyiz. Mersin’i çok önemli noktalara taşıyacağız”  diye belirtti.

İLK ZİRVE İSVİÇRE’NİN BAŞKENTİ ZÜRİH’TE
Kardeş Şehirler Turizm Kurultayı iki yıl aradan sonra 11-14 Eylül tarihleri arasında Malezya’da düzenlenecek. Birliğin yeni dönem faaliyetleri ise Ekim 2018 tarihinde başlayacak. 2019 yılının ilk zirvesi, 18 Ocak tarihinde İsviçre’nin başkenti Zürih’te ‘Kardeş Şehirler Turizmde El Ele, Biz Biriz’ temasıyla düzenlenecek. Dünya turizm liderlerinin yanı sıra önemli banka ve medya temsilcilerinin katılacağı zirve ile Birlik, beş kıtada hızlı bir teşkilatlanma ve çalışma sürecine girecek. Ayrıca her yıl dünyanın en önemli turizm borsası olan ITB Berlin Fuarı’nda, “Belediye Başkanları Turizm Zirvesi ve Tanışma Toplantısı” düzenlenecek.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA