“SARAYLARA BOYUN EĞMEYECEĞİZ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“SARAYLARA BOYUN EĞMEYECEĞİZ”


 

CHP İl Başkanı Adil Aktay, Zafer Bayramı alternatif kutlama töreninde ekonomi üzerinden hükümete yüklendi. “İster Saray’dan, ister Beyaz Saray’dan gelsin, hiçbir dayatmaya, hiçbir yaptırıma boyun eğmeyeceğiz” diyen Aktay, mücadele çağrısı yaptı.

Mehmet Nabi Batuk

CHP Mersin İl Başkanlığı, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 96’ıncı yıldönümü nedeniyle alternatif kutlama töreni düzenledi. Program kapsamında ilk olarak öğlen saatlerinde Taş Bina yanında yer alan Atatürk Evi’nin önünde toplanan partililer buradan Cumhuriyet Alanı’na yürüdü. Yürüyüşe CHP İl Başkanı Adil Aktay, CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, il ve ilçe yönetimleri ve partililer katıldı. Yürüyüş sırasında alkışlarla ritim tutulurken hiçbir slogan atılmaması dikkat çekti. Cumhuriyet Alanı’nda gerçekleştirilen tören Atatürk büstüne çelenk sunulması ile başladı. Program Atatürk ve silah arkadaşları anasına yapılan saygı duruşu ve hemen akabinde okunan İstiklal Marşı ile sürdü.  Daha sonra CHP İl Başkanı Adil Aktay, il yönetimi adına hazırlanan basın açıklamasını okudu. “Bugün, Kurtuluş Mücadelemizin altın bir sayfasının yıldönümünü kutlamak üzere toplandık. Anadolu’nun kahraman evlatları, işgalcilere ve işbirlikçilerine karşı tek vücut oldu ve 26 Ağustos’ta başlayan Büyük Taarruz, 30 Ağustos’ta zaferle sonuçlandı. İşte, o zafer ve birlik ruhu, Cumhuriyetimizin de temellerini attı. Bu ülkenin insanlarının özgürlük ve bağımsızlık aşkı 30 Ağustos Zaferi ile ete kemiğe büründü” cümleleriyle sözlerine başlayan Aktay, açıklamasında hükümete ekonomi üzerinden yüklendi. 

“CUMHURİYETİMİZ BÜYÜK YARALAR ALDI, ALMAYA DA DEVAM EDİYOR”
“Bizler, özgürlük ve bağımsızlık aşkımızdan 96 yıldır hiçbir şey kaybetmedik. Ama ülkemiz ve Cumhuriyetimiz büyük yaralar aldı, almaya da devam ediyor” diyerek hükümet yetkililerine yüklenen Aktay, “Bugün ülkemiz, yine büyük tehditlerin gölgesinde. Bugün yine gaflet ve delalet içinde bulunanlar var. Milli irade lafını ağızlarından düşürmeden Meclis’i yetkisizleştirenlere. Cumhuriyetimizi tüm dünyaya kabul ettiren Lozan’ı tartışmaya açanlara. Birlik ve beraberliğimizi oy hesabıyla bozmaya yeltenenlere. Kalkınmayı öncelik sayan Cumhuriyet’i, ekonomide dışa bağımlı duruma düşürenlere. ABD Başkanı’nın bir tweetiyle ülke ekonomisini sarsılır hale getirenlere. Petrol zengini ülkelere el avuç açarak kurtuluş arayanlara şunu hatırlatmak isteriz” diye konuştu. 

“HİÇBİR DAYATMAYA, HİÇBİR YAPTIRIMA BOYUN EĞMEYECEĞİZ”
CHP olarak Türkiye’ye yöneltilen hiçbir dayatmaya boyun eğmeyeceklerini söyleyen Aktay, “İster Saray’dan, ister Beyaz Saray’dan gelsin, hiçbir dayatmaya, hiçbir yaptırıma boyun eğmeyeceğiz. Demokrasiyi, adaleti, eşitliği ve laikliği kararlılıkla savunmaya devam edeceğiz. Yaratılan korku ortamını dağıtacağız. Cumhuriyetimiz yeniden “kimsesizlerin kimsesi olacak” ve çağdaş bir demokrasiyle geleceğe taşınacak. Bu yolda, karamsarlık bize uzak, umut ve kararlılık yoldaşımız olmaya devam edecek. Hepinizin, hepimizin 30 Ağustos Zaferini kutluyor, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anıyorum. Yaşasın Cumhuriyet, yaşasın demokrasi!” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA