MERSİN’DE “ŞANLI ZAFER” COŞKUSU | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN’DE “ŞANLI ZAFER” COŞKUSU


 

Mersin’de kent protokolünün katılımıyla düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı coşku ile kutlanırken, düzenlenen resmigeçit töreninde coşkulu anlar yaşandı.

Mehmet Nabi Batuk

Büyük Taarruzun 96’ıncı yıldönümü Cumhuriyet Alanında gerçekleştirilen coşkulu törenle kutlandı. Genç Türkiye’nin temellerinin sağlamlaştırıldığı 30 Ağustos Zafer Bayramı yıldönümü nedeniyle Mersin Valiliği tarafından organize edilen törene Mersin Valisi Ali İhsan Su, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Önder Gürbüz, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, milletvekilleri, askerler, gaziler, il protokolü ve vatandaşlar katıldı.  Tören Vali Su’nun tören kıtasını selamlaması ile başlarken, alanda yer alan Atatürk büstüne çelenk sunulması ile devam etti. Çelenk sunumunun ardından Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları onuruna bir dakikalık saygı duruşu yapılırken hemen akabinde İstiklal Marşı okundu. Tören Vali Su, Tuğamiral Gürbüz ve Belediye Başkanı Kocamaz’ın Kültür Merkezi Şeraf Salonunda bayram tebriklerini kabul etti. 

“YÜKSEK KUDRET VE KAHRAMANLIĞIN BİR YANSIMASIDIR”
Törenin ikinci bölümü için yeniden Cumhuriyet Alanına geçildi. Burada bir öğrencinin şiir okumasıyla devam eden tören, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı’nda görevli Deniz Piyade Binbaşı Mustafa Karahasanoğlu’nun günün anlam ve önemine ilişkin hazırlanan basın açıklaması metnini okumasıyla sürdü. Karahasanoğlu "Yüce Türk ulusunun bağımsızlık ve ulusal onuru uğruna neleri başarabileceğinin mükemmel ve anlamlı örneği olan, Türk tarihine 96 yıl önce altın harflerle yazılan büyük taarruzu büyük bir coşkuyla kutluyoruz” sözleri ile konuşmasına başlarken, sözlerini şu cümlelerle sürdürdü: “30 Ağustos tarihin her döneminde hür yaşamış yüce Türk ulusunun ulu Önderin etrafından kenetlenerek, milli birlik ve beraberlik içerisinde 'ya istiklal ya ölüm' parolasıyla sürdürdüğü bağımsızlık mücadelesinin zaferidir. Türk milletine esareti reva görenlere karşı ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde başlatılan hürriyet mücadelesi zincirinin en önemli halkası 30 Ağustos zaferiyle tamamlanmıştır. Her safhasıyla düşünülmüş, planlanmış, üstün bir başarıyla sevk ve idare edilmiş bir harekatın neticesinde elde edilen bu zafer Türk milletinin hürriyet ve istiklal fikrinin, vatanını, kanı ve canı pahasına koruma azim ile kararlılığının, ordusunun yüksek kudret ve kahramanlığının bir yansımasıdır" dedi. 

“GENÇ TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN TEMELİ SAĞLAMLAŞTIRILDI”
Büyük taarruz zaferi ile birlikte Genç Türkiye Cumhuriyetinin temelinin daha sağlamlaştırıldığının altını çizen Karahasanoğlu, “Bugün Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) mensupları olarak 96. yıl dönümünü kutladığımız bu büyük zaferi oluşturan büyük Türk milletinin ve ordusunun mensubu olmanın onur ve gururu içinde olduğumuzu bir kez daha ifade etmek istiyorum. 30 Ağustos 1922’de kazanılan zafer sadece Türk ulusunun kesin bağımsızlığını sağlamakla kalmamış, Asya ve Afrika’da sömürge durumunda olan uluslara kurtuluş mücadeleleri için emsalsiz bir örnek teşkil etmiş, mazlumlara yol göstermiş, ışık tutmuş, tüm dünyada ulus bilincinin ilk kıvılcımı olmuştur. Bu zaferi takip eden süreçte ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk sayesinde en çağdaş yönetim şekli olan Cumhuriyet ile idare edilen yeni bir Türk devleti kurulmuştur. Kurulan Türkiye Cumhuriyeti Atatürk’ün eşsiz öngörüsüyle belirlediği somut hedefler sayesinde sağlıklı ve istikrarlı bir şekilde bugünlere gelmiş ve çağdaş uygarlık hedefine ulaşma yolunda önemli adımlar atmıştır” diye konuştu. 
Konuşmanın ardından bir öğrencinin şiir okuması ve Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Ekibi’nin gösterileriyle süren tören, devam eden tören, Vali Su, Tuğamiral Gürbüz ve Belediye Başkanı Kocamaz’ın resmi geçit töreni ile kent protokolünü selamlaması ile sona erdi.                                         


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA