1 EYLÜL BARIŞ ETKİNLİĞİ YENİCE’DE KUTLANACAK | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

1 EYLÜL BARIŞ ETKİNLİĞİ YENİCE’DE KUTLANACAK


 

Tarsus Belediyesi, bu yıl 15’ncisi düzenlenecek olan 1 Eylül Dünya Barış Günü’nü Yenice’de çeşitli etkinliklerle kutlayacak.

Tarsus Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, 1 Eylül 2018 Cumartesi günü Yenice Mahallesi’nde Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla başlayacak olan program Yenice Belediye Düğün Salonunun arkasında devam edecek. Saat 19.30’da sahne alacak olan Grup Yenicem, Yılmaz Taşoğlu ve Özlem Özdil, seslendirecekleri şarkılarla barışın önemini dillendirecekler. Yenice’nin 2. Dünya savaşında 2 önemli toplantıya ev sahipliği yaptığını, barışın adresi olduğunu ifade eden Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, yapılan görüşmelerin sonunda Yenice’nin barışın simgesi olarak adını tarihe yazdırdığını söyledi. Başkan Can, “1 Eylül 1939 tarihinde Naziler’in Polonya’yı işgal etmesiyle başlayan 2. Dünya Savaşı’nın başlangıcı kabul edilen 1 Eylül tarihi her yıl ülkemizde Dünya Barış Günü olarak kutlanmaktadır. Yenice, iki büyük dünya savaşında da tarihi açıdan önemli olaylara sahne olan iki önemli toplantıya ev sahipliği yapmıştır.

Birinci Dünya Savaşı sonrasında Mersin, Tarsus, Yenice, Adana, Kahramanmaraş, Gaziantep ve Şanlıurfa Fransızlar tarafından işgal edilmiştir. Bu toprakların kahraman evlatları kurtuluş mücadelesini kazanarak Fransızlar’ın bölgemizi terk etmelerini sağlamıştır. İşte Çukurova’yı işgal eden Fransızlar’ın topraklarımızı devir teslim etme protokolü Yenice İstasyonu’nda bir vagon içerisinde imzalanmıştır. Bu protokole göre Yenice 19 Aralık 1921 tarihinde Çukurova’da kurtulan ilk yerleşim yeri olmuştur. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yurtta Sulh Cihanda Sulh” ilkesinden hareketle, dünyayı kan gölüne çeviren 2. Dünya Savaşı’na girmeyerek ülkemizin barış içerisinde kalmasını sağlayan Türk heyeti böylece tüm dünyaya barıştan yana olduğunu ilan etmiştir. Bu vesileyle tüm dünyada barış, huzur, kardeşlik ve mutluluğun daim olduğu, savaşların yaşanmadığı bir dünya diliyorum’’ şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Şevket Can, 1 Eylül 2018 Cumartesi Günü saat 19.30’da Yenice Belediye Düğün Salonu arkasında düzenleyecek oldukları konserde, Grup Yenicem, Yılmaz Taşoğlu ve Özlem Özdil’in sahne alacağı ‘15. Yenice Barış ve Kültür Festivali’ne bütün vatandaşları davetli olduğunu söyledi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA