EVDE BAKIM HİZMETİ SÜRÜYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

EVDE BAKIM HİZMETİ SÜRÜYOR


 

Akdeniz Belediyesi tarafından başlatılan proje sayesinde Akdeniz’de ulaşılan ve hizmet verilen hane sayısı 2 bine ulaştı.

Akdeniz Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre,  Akdeniz Kaymakamı ve Belediyeye kayyum olarak atanan Muhittin Pamuk; Sosyal Yardımlaşma Vakfı ile Belediyenin sunduğu; “Evde Bakım Hizmetini” alan yaşlı, engelli ve kimsesiz vatandaşların evlerine konuk oldu. Pamuk; Barış Mahallesi’nde yaşayan engelli ve kimsesiz yaşlı vatandaşları evlerinde ziyaret etti. Sıcak ve samimi bir ortamda karşılanan Pamuk’a, ev sakinleri ve mahalleli vatandaşlar, sunulan evde bakım hizmetinden dolayı şükranlarını dile getirdiler. Vatandaşlarla sohbet edip hal-hatırlarını soran Kaymakam Pamuk, bir istekleri olup olmadığını sordu, belediye olarak ellerinden gelen her türlü imkânı sunmaya hazır olduklarını ifade etti. Ev ziyaretlerine, Akdeniz Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan yetkililer de katılarak hizmeti alan vatandaşların dile getirdiği talep ve sıkıntıları not etti. Pamuk da vatandaşların taleplerinin en kısa sürede yerine getirilmesi yönünde talimat verdi.

“İKİ BİN AİLEMİZE ULAŞTIK, AMACIMIZ DAHA ÇOK VATANDAŞIMIZA ULAŞMAK”

Ziyaretlerinin ardından bir değerlendirme yapan Muhittin Pamuk, merkezine insanı alan sosyal belediyecilik anlayışıyla, Evde Bakım Hizmeti’nin kapsamını genişletip çok daha fazla insana ulaşacaklarını ifade etti. Pamuk, “Akdeniz Belediyesi ve Akdeniz Kaymakamlığı olarak başlattığımız Evde Yaşlı Bakım Hizmeti’nde, yaklaşık 2 bin ailemize ulaşmış durumdayız. Özellikle yaşlı, engelli, yalnız yaşayan vatandaşlarımızın ev temizliğinden kişisel bakımlarına kadar her türlü hizmeti vermeye çalışıyoruz. Amacımız kimsesizlerin yanında olmak, onlara sahip çıkmak, aynı zamanda devletimizin şefkatli yüzünü vatandaşımıza yansıtmak. Bundan sonraki amacımız, bu hizmeti daha etkin vermek ve ulaştığımız aile sayısını daha yükseklere çıkarmak” dedi.

ULAŞILAN HANE SAYISI 2 BİNE ULAŞTI

Mersin’de, Akdeniz Belediyesi ile Akdeniz Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın, bakıma muhtaç yaşlı, hasta, kimsesiz ve engelli vatandaşlar için başlattığı; “Evde Bakım, Sağlık ve Temizlik Hizmeti” kapsamında periyodik olarak ulaşılan ev sayısı da 2 bine yükseldi. Proje sayesinde ihtiyaç duydukları hizmetler; yaşlı, engelli, hasta ve kimsesiz vatandaşların ayağına kadar gidiyor. Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü ve Akdeniz Sosyal Yardımlaşma Vakfı’na bağlı ekipler, ilçeyi baştan sona tarayarak ihtiyaç sahibi vatandaşları tespit edip, ihtiyaç kişisel bakım ve ev temizliği, gıda temini, yaşlılık, engellilik ve dulluk maaşı bağlanması gibi hizmetleri yerine getiriyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA