“YARGIMIZ BAĞIMSIZ OLSAYDI, AMERİKA PAPAZINI İSTEYEMEZDİ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“YARGIMIZ BAĞIMSIZ OLSAYDI, AMERİKA PAPAZINI İSTEYEMEZDİ”


 

Hukuk fakültelerinden mezun olup avukatlık stajına başlayacak olan 11 stajyer avukat, Mersin Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz’ı makamında ziyaret etti.

Mersin Barosu’ndan yapılan açıklamaya göre, Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, avukatların en büyük özelliğinin; bağımsız, özgür ve biat etmeyen bir kitle olduğunu ifade etti. Yaşanan siyasi süreçte her zaman dik duranların avukatlar ve barolar olduğunu kaydeden Baro Başkanı Yeşilboğaz, “Bu süreçte yargıçlarımız iyi bir sınav veremedi. Ülkemizin içinde bulunduğu durumun sebebi, Amerika’nın ve Avrupa’nın hukukumuza, adalet sistemimize inanmamasının sebebi yargıçlarımızdır. Yargıçlarımız, siyasi irade ile çok iç içe geçtiler. Keşke kendilerini ayırabilselerdi ama bunu yapamadılar. Bu yüzden Amerika papazını ister. Eğer yargı bağımsız, kimse karışamaz diyebilseydik, Amerika da susardı ve papazını isteyemezdi. Yargıçlarımız böyle bir çıkmaz içindeler. Umarım bir an önce onlar da bizimi gibi tarafsız, biat etmeyen bir adalet savaşçısı haline dönebilirler. Bizim kendilerinden beklentimiz budur” diye konuştu.

“BAROLAR STAJYER AVUKAT ALIMINA KONTENJAN UYGULAMASI GETİRDİ”

Türkiye’de hukuk fakültesi mezunu sayısının çok fazla olması sebebiyle, birçok baronun stajyer avukatların alımı konusunda kontenjan uygulaması getirdiğini belirten Yeşilboğaz, “Fiziki şartları yeterli olmayan bazı barolar belli bir kontenjan belirleyerek, onun üstünde stajyer avukat almamaya başladı. Bu konuyu Ege, Marmara Bölge Baro Başkanları Toplantısı’nda da gündeme getirdik. Bu konuda sizin de, bizim de günahımız yok ama çözümü biz üretmek zorundayız. Mersin Barosu bu konuda şanslı. Kendi imkânlarımızla Gökdelen 16. katta konferans, eğitim ve toplantı salonunu baromuza kazandırarak, fiziki şartlarımızı yeterli hale getirdik. Böyle geniş bir komplekse sahip olan başka bir baro yok. Mersin Barosu her zaman hukuktaki gelişmelere öncü olmuş bir barodur” şeklinde konuştu.

Amaçlarının, stajyer avukatlara daha kaliteli eğitim hizmeti sunmak olduğunu ifade eden Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, “Çünkü sizler ilerde bizi temsil edeceksiniz. Hukuk mesleğine sahip çıkın. Mesleki kurallarımıza, değerlerimize sahip çıkın. Mesleğinizi itibarsızlaştırmak isteyenlere müsaade etmeyin. Hukuk mesleğinin tehlikesini hiçbir zaman göz ardı etmeyin. Çünkü orada bir insanın geleceği söz konusudur. Hiçbir dosya, bir kağıt parçasından ibaret değildir” ifadesini kullandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA