ANTMEN’DEN BARIŞ MESAJI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ANTMEN’DEN BARIŞ MESAJI


 

CHP’li Mersin Milletvekili Antmen “Yol göstericimiz yurtta barış dünyada barış anlayışıdır” diyerek barış mesajı verdi.

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen Dünya Barış Günü vesilesiyle yazılı açıklama yaptı. Antmen açıklamasında “Ulusumuzun önderi Büyük Atatürk'ün ‘Yurtta barış, dünyada barış’ anlayışı, her zaman yol göstericimiz olmuştur. Bu anlayışın tüm ülkelerce benimsenmesi, kalıcı dünya barışına önemli katkı sağlayacaktır” dedi. İnsan hakları, özgürlük, adalet ve demokrasi konularında yaşanan olumsuz gelişmelerin ülkede ve bölgede kalıcı bir barışının sağlanmasını engellediğini ifade eden CHP’li Vekil “Barışın sağlanması ve devamı koşullarının oluşturulması hem ülkemizin hem de dünyanın en önemli sorunlarından biridir. Şiddet, terör, baskı, işkence ve insan yaşamını hiçe sayan tüm eylemler ve davranışlar huzurlu bir Türkiye yaratmamıza mani olmaktadır. Kalıcı bir barışın gerçekleştirilmesi,  sadece ülkemize değil, tüm dünya insanlarına sunacağımız en değerli katkı olacaktır” ifadelerini kullandı.

İNSAN HAKLARINDAN AYRILMAMAMIZ GEREKİR

Antmen açıklamasının devamında şunları söyledi: “Din, dil, ırk, mezhep, cinsiyet ayrımı gözetmeden oluşturulacak demokratik bir düzenle beraber insanlara karşı şiddetin, doğada yaratılan tahribatın ve tüm canlılara karşı işlenen suçların önüne geçilecektir. Bunun için de evrensel demokrasiden, eşitlikten, adaletten ve insan haklarından ayrılmamamız gerekmektedir. Barış için sadece söylemde kalan çağrılar yerine, bireysel olarak onu en iyi biçimde yaşamak, yaşatmak ve yaşadığımız toplumdan başlayarak tüm dünyaya yaymak, bu konuda kararlı durmak zorundayız. Bireysel çabalar toplumsal uzlaşmayı, toplumsal uzlaşma da dünya barışını besleyecek en önemli kaynaktır. İnsanların hiç bir ayrım gözetmeden daha mutlu ve huzurlu bir dünyada yaşayabilmeleri, ancak barış ortamında sağlanabilir. Uluslararası barış ve güvenliği herkesin yararına olacak biçimde güçlendirmenin önemini geçtiğimiz yüzyılda yaşanan iki dünya savaşı, çatışmalar, savaşlar ve terör bizlere göstermiştir. Dünya barış gününün her yıl kutlanacak sıradan bir gün değil, bir yaşam biçimi olarak özümsenmesini diliyor, savaşların, şiddetin olmadığı bir dünyada tüm insanların barış içinde kardeşçe yaşamasını umut ediyor, Dünya Barış Günü’nü kutluyorum.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA