ÜNİVERSİTEDEN ATSO’YA PROJE DESTEĞİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ÜNİVERSİTEDEN ATSO’YA PROJE DESTEĞİ


 

Mersin Üniversitesi’nin koordinatörlüğünde, Anamur Ticaret ve Sanayi Odası ile Yunanistan’ın Grevena Kenti Ticaret Odası arasında işbirliğinin artırılması amacıyla gerçekleştirilen ‘İş Dünyası Diyaloğu’ programının ön onay aldığı bildirildi.

Mersin Üniversitesi’nin koordinatörlüğünde gerçekleştirilen ve “İş Dünyası Diyaloğu” programı kapsamında hazırlanan Dairesel Ekonomi İşbirliği Avrupa Birliği (AB) projesinin ön onay aldığı bildirildi. Üniversiteden yapılan açıklamada, 150 bin Euro bütçeye sahip olan proje ile Anamur Ticaret ve Sanayi Odası ve Yunanistan’ın Grevena Kenti Ticaret Odası arasında işbirliğinin artırılması, karşılıklı ticaretin geliştirilmesi amaçlanıyor. Projenin onaylanmasının ardından Anamur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ferudun Torunoğlu ve Başkan Yardımcısı Mehmet Yılmaz, MEÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı’ya teşekkür ziyaretinde bulundu. MEÜ Anamur Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Burçin Cevdet Çetinöz ile Projeler ve Araştırmalar Koordinatörü Öğr. Gör. Mesut Salih Uzman’ın da katıldığı ziyarette; Ferudun Torunoğlu, Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Çamsarı’ya Anamurlular adına teşekkürlerini iletti.

Ziyarette üniversite ile birlikte çalışmaktan duydukları memnuniyeti dile getiren Torunoğlu, “Dünya Bankası kaynaklı bir projenin şimdilik bir ön çalışmasını yaptık. Bu kişisel bir başarı değil. Üniversitemiz, STK ve oda ortak çalışmasıdır. Rektörümüz Anamur’a güveniyor. Bu projede bize öncülük verilmesinden dolayı şahsım, meclis başkanım ve odam adına teşekkür ve şükranlarımı arz ediyorum” dedi.

MEÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı ise “150 bin Euro bütçesi bulunan bu projenin hem Anamur’a hem de ülkemize ekonomik olarak olumlu yansımaları olacağını düşünüyorum. Kentimize, ülkemize ve milletimize yarar sağlayacak, ekonomik büyümemize katkı sunacak her projede Mersin Üniversitesi tüm birimleriyle var gücüyle çalışmaya devam edecek.” dedi. Proje hakkında bilgi veren Öğr. Gör. Mesut Salih Uzman ise doğrusal ekonomiden dairesel ekonomiye geçiş sürecinde iş dünyasının ağ kurmasında büyük öneme sahip projenin sadece iki kent ile sınırlı kalmayacağını, AB bünyesindeki diğer ülkelerle de bağlantı kurulması noktasında Mersin Üniversitesinin koordinatörlük görevi ile akademik desteğinin 15 ay boyunca devam edeceğini belirtti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA